Kenter is uw partner voor een future-proof energieoplossing

20 oktober 2023

|

Rose

Kenter begrijpt als geen ander dat de energietransitie complex en uitdagend is. Daarom maken zij het concreet en werkbaar! Hoe ze dat doen legt Kenter hieronder uit:

De dienstverlening door Kenter uitgelegd

Van een basismeetdienst voor uw gasverbruik tot volledig laadplein gevoed door zonnepanelen: Wij helpen u graag bij het realiseren van de optimale energie infrastructuur. Van een (financiële) haalbaarheidsstudie en advies tot en met realisatie inclusief service en onderhoud. Maar onze dienstverlening gaat verder dan dat, we kunnen uw energie infrastructuur bijvoorbeeld verzwaren bij capaciteitsproblemen en we zorgen voor data en inzicht middels een online dashboard. En heeft u last van netcongestie? Dan is energieopslag (gevoed door zonnepanelen) een mogelijke oplossing! Onze dienstverlening is tevens gebaseerd op huur, zodat u geen grote initiële investering hoeft te doen en tegelijkertijd moeiteloos kunt verduurzamen.

1 – Data en inzicht
Verduurzaming begint bij inzicht in uw energieverbruik. Met onze meetdiensten heeft u inzicht in bijvoorbeeld uw gas-, water of elektriciteitsverbruik. Uw verbruiksgegevens worden overzichtelijk weergegeven in een online dashboard, waarbij u zelfs kunt benchmarken tussen verschillende locaties.

2 – Duurzame opwek van energie
Bij een duurzame energieoplossing hoort energie-opwek met zonnepanelen. Heeft u deze nog niet? Dan regelen we dit voor u. Hierdoor heeft u niet alleen grip en inzicht op uw energie, u wekt het ook duurzaam op. Wilt u gebruikmaken van een subsidie, dan heeft u vaak ook een Bruto-productiemeter nodig, om uw opwek te registreren.

3 – Laadoplossingen
De elektrificatie van uw wagenpark vraagt om laadoplossingen. Bij ons huurt u uw zakelijke laadpaal voor een vast tarief per maand. Of het nu gaat om een laadpaal voor het opladen van personenauto’s of een snellader voor zwaardere voertuigen: dankzij onze huurconstructie blijft uw investering beperkt en maakt u direct gebruik van onze onderhoudsplanning én de 24/7 storingsdienst.

4 – Energievoorzieningen
Als u bezig bent met energie-opwek en de elektrificatie van uw wagenpark, dan heeft dit een grote impact op uw energievoorziening. Uw netbeheerder zorgt voor een aansluiting vanaf het elektriciteitsnet, maar de energievoorziening op uw eigen terrein verzorgen wij. We geven niet alleen advies maar realiseren concrete, rendabele oplossingen voor uw energievraagstuk, waarna we deze preventief onderhouden.

5 – Energieopslag
Als u wilt uitbreiden maar niet voldoende energie kunt afnemen van de netbeheerder, dan is Energieopslag een mogelijke uitkomst. Deze grote batterij laadt op wanneer u energie ‘over’ heeft en vult aan wanneer u te weinig energie kunt leveren. Dit is vooral handig in combinatie met zonnepanelen. Het overschot van de opwek tijdens zonuren, wordt dan gebruikt in de avond/nacht. Dit vergroot het rendement van zonnepanelen aanzienlijk!

Dit soort projecten hebben we al bij vele klanten mogen realiseren, zoals bijv. bij Paleis Het Loo, het Lumen hotel of twee Picnic fulfilmentcentra. Kenter is dus uw partner in de volledige scope van energieoplossingen en -data. Wij ontzorgen u op het gebied van:

  • Gas-, elektra- en watermeters.
  • Meetdata en rapportage.
  • De totale laadinfrastructuur.
  • Transformatorstations, van compact tot inpandig, inclusief midden- en laagspanningsapparatuur.
  • Smart Cable Guard, waarmee u storingen en slijtage van uw kabels voor kunt zijn.
  • Power Quality, inzicht in uw capaciteit en pieken in verbruik met eventuele load balancing.
  • Subsidietrajecten en de wet- en regelgeving rondom energie.
  • Contact met de netbeheerder bij het vergroten van de aansluiting.
  • Service & onderhoud met o.a. een 24/7 storingsdienst.

Speciaal aanbod voor LTO-leden

De adviseurs van Kenter kijken niet alleen naar dit traject, ze gaan vooral ook graag met u in gesprek over de toekomstplannen. Zo is uw huidige energieoplossing écht future-proof. Via LTO Ledenvoordeel krijgt u tot 51% korting op de diensten van Kenter.

  • tot -51%

Meetdienst

Eigen meetdienst voor grootzakelijk verbruikers, 40% korting op stroom en 20% korting voor aardgas
Bekijk dit voordeel

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.