Klopt de afrekening van uw energie?

9 maart 2023

|

Rose

Veel ondernemers ontvingen onlangs de jaarlijkse afrekening van hun energiekosten of de eerste factuur van een nieuwe leverancier. Maar klopt deze wel? Het gaat vaak om grote bedragen en dan kan het zinvol zijn om een deskundige de energierekening te laten checken.

Zakelijke afnemers krijgen vaak een complexe (jaar)afrekening van hun energieleverancier en bij teruglevering, door bijvoorbeeld een zonnepanelen, wordt deze rekening nog veel ingewikkelder. Patrick Konings adviseur bij Full Power Support ziet dat er regelmatig fouten in de factuur staan. Een leek ziet die al snel over het hoofd, terwijl je ze meestal makkelijk kunt laten corrigeren door de energieleverancier. Konings: ‘Voor veel ondernemers is zo’n rekening abracadabra. Het is een opsomming van regels met verschillende tarieven, opslagen, belastingen en overige kosten, waardoor het niet erg overzichtelijk is. Daarom kan er ook snel een foutje insluipen, bijvoorbeeld omdat de leverancier per ongeluk het verkeerde tarief heeft overgenomen of dat de volumes van de meters niet goed zijn doorgekomen.’ De adviseurs sluiten wekelijks energiecontracten af en weten uit ervaring heel goed waar je op moet letten en bij welke posten het weleens mis gaat. Voor bedrijven met een hogere energierekening kan het dus de moeite zijn om er naar te laten kijken. LTO-leden kunnen hun factuur via een eerste quick scan laten checken voor 80 euro door een specialist van Full Power Support.

Meer informatie: Advies bij zonnepanelen – LTO Ledenvoordeel

Energieadvies nieuws

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

2 april 2024

Maak ook in 2024 gebruik van subsidies voor duurzaamheid

Produceert u hernieuwbare energie of heeft u maatregelen getroffen om CO₂-uitstoot te verminderen? Dan kunt u als agrarisch ondernemer mogelijk gebruik maken van verschillende financiële regelingen en subsidies.

5 maart 2024

Nieuw energiecontract? Vergelijken loont

Met de steeds wisselende energieprijzen is het voor veel ondernemers lastig bepalen wat de beste keuze is. Vergelijk geen appels met peren, maar vergelijk uw offerte met de actuele tarieven van uw huidige leverancier.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.