Laat de certificaten van uw opgewekte stroom verzilveren

31 januari 2023

|

Rose

Wekt u stroom op met behulp van zonne-energie, windenergie, biomassavergister of WKK? Dan kunt u de bijbehorende certificaten verhandelen op de energiemarkt.

Zo krijgt u voor elke megawatt die u opwekt met een WKK een Garantie van Oorsprong (GvO) als er hernieuwbare energie wordt gegenereerd, dus als deze gekoppeld is aan een biomassavergister bijvoorbeeld. In de overige gevallen krijgt u per megawatt opgewekte grijze stroom een Certificaat van oorsprong (CvO). Ook de CvO’s zijn vrij te verhandelen door de eigenaar. Individuele certificaten leveren alleen vaak maar weinig op en daar speelt LTO op in, met het handelsplatform Energie van Boeren. We bundelen de aangeboden boeren-GvO’s en CvO’s en zorgen dat ze gezamenlijk voor een goede prijs verhandeld worden. Zo maken we de duurzame energieproductie in de sector zichtbaar én zorgen we voor extra inkomsten voor u.

Een van de eerste leden die zijn GvO’s aanbood bij Energie van Boeren was akkerbouwer Dirk Blijdorp uit Luttelgeest. ‘Een paar jaar terug hebben we 4.000 zonnepanelen laten aanleggen en nu is ons bedrijf volledig energieneutraal’, vertelt hij trots. ‘Vorig jaar hoorde ik iemand een vraag stellen over GvO’s en wat je ermee kon. Nou, daar was ik ook wel benieuwd naar.’ Via internet kwam hij op het platform van Energie van Boeren, waar hij nu al zijn groencertificaten laat verzilveren.

Wilt u ook geld voor uw GvO’s of CvO’s? Laat Energie van Boeren ze dan namens u verhandelen voor de beste prijs. Energie van Boeren is een activiteit van NLgroen en LTO Bedrijven en biedt de certificaten van agrarische ondernemers gezamenlijk aan op de markt.

Meer over GvO’s

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.