Laat de certificaten van uw opgewekte stroom verzilveren

31 januari 2023

|

Rose

Wekt u stroom op met behulp van zonne-energie, windenergie, biomassavergister of WKK? Dan kunt u de bijbehorende certificaten verhandelen op de energiemarkt.

Zo krijgt u voor elke megawatt die u opwekt met een WKK een Garantie van Oorsprong (GvO) als er hernieuwbare energie wordt gegenereerd, dus als deze gekoppeld is aan een biomassavergister bijvoorbeeld. In de overige gevallen krijgt u per megawatt opgewekte grijze stroom een Certificaat van oorsprong (CvO). Ook de CvO’s zijn vrij te verhandelen door de eigenaar. Individuele certificaten leveren alleen vaak maar weinig op en daar speelt LTO op in, met het handelsplatform Energie van Boeren. We bundelen de aangeboden boeren-GvO’s en CvO’s en zorgen dat ze gezamenlijk voor een goede prijs verhandeld worden. Zo maken we de duurzame energieproductie in de sector zichtbaar én zorgen we voor extra inkomsten voor u.

Een van de eerste leden die zijn GvO’s aanbood bij Energie van Boeren was akkerbouwer Dirk Blijdorp uit Luttelgeest. ‘Een paar jaar terug hebben we 4.000 zonnepanelen laten aanleggen en nu is ons bedrijf volledig energieneutraal’, vertelt hij trots. ‘Vorig jaar hoorde ik iemand een vraag stellen over GvO’s en wat je ermee kon. Nou, daar was ik ook wel benieuwd naar.’ Via internet kwam hij op het platform van Energie van Boeren, waar hij nu al zijn groencertificaten laat verzilveren.

Wilt u ook geld voor uw GvO’s of CvO’s? Laat Energie van Boeren ze dan namens u verhandelen voor de beste prijs. Energie van Boeren is een activiteit van NLgroen en LTO Bedrijven en biedt de certificaten van agrarische ondernemers gezamenlijk aan op de markt.

Meer over GvO’s

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.