Laatste kans SDE+ in huidige vorm

3 februari 2020

|

Rose

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De subsidie is dit jaar nog verkrijgbaar voor bedrijven die grootzakelijk duurzame energie gaan opwekken met biomassa, geothermie, water, wind en zonne-energie. De regeling gaat wijzigen maar er is voor de voorjaarsronde van 2020 toch nog 2 miljard beschikbaar gesteld.

 De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Er is in de voorjaarsronde één totaalbudget van 2 miljard voor alle technologieën. Daarbinnen concurreren de technologieën op basis van de kostprijs om de beschikbare middelen. Het kabinet wil met deze SDE+-ronde in de huidige vorm een laatste impuls geven aan de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland.

Laatste keer in deze vorm
Na de laatste ronde in maart 2020 gaat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de subsidieregeling breder trekken. De insteek wordt het reduceren van CO₂, waardoor meer duurzame technieken in aanmerking komen voor de subsidie en het beschikbare budget dus over meer projecten verdeeld moet worden. Daarnaast wil het ministerie van de huidige twee subsidierondes per jaar naar één subsidieronde per jaar gaan.

Nu meedoen!
Doordat op korte termijn ook CO₂-doelstellingen gehaald moeten worden heeft de overheid besloten nog een extra SDE subsidie ronde, conform de oude systematiek, in maart 2020 open te stellen. In deze subsidieronde is er maar 2 miljard beschikbaar voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Openstelling vanaf 17 maart
De regeling gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. De openstellingsronde heeft 3 fases. De fasegrenzen zijn verlaagd ten opzichte van de najaarsronde vorig jaar. Omdat er nu rekening wordt gehouden met kostprijsreductie en om voldoende concurrentie tussen technieken te laten plaatsvinden. Voor Zon-PV kan nog voor maximaal 8,5 ct/kWh worden ingeschreven.

Openstellingsronde
SDE+ voorjaar 2020
Fasegrenzen hernieuwbare
elektriciteit en/of warmte
Fasegrenzen
hernieuwbaar gas
€/kWh
Fase 1: 17 maart, 9.00 uur tot 23 maart, 17.00 uur 0,070 0,049
Fase 2: 23 maart, 17.00 uur tot 30 maart, 17.00 uur 0,080 0,056
Fase 3: 30 maart, 17.00 uur tot 2 april, 17.00 uur 0,130 0,092

 

Ingewikkeld?
Wij kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om zo’n subsidie-aanvraag te regelen. Daarom hebben we namens alle LTO-leden energie-expert Nick Waltmans van Full Power Support B.V. gevraagd of hij op basis van no-cure-no-pay dat tijdig en volledig voor u kan regelen. Krijgt u de subsidie, dan betaald u 225,- (inclusief ledenkorting en uitgaand van een installatie kleiner dan 500 kWp) en krijgt u de subsidie niet, dan betaalt u ook niets. Heeft u interesse? Vul dan onderstaand formulier in.

Neem contact met mij op over SDE+

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.