OK Gas biedt alle voordelen van gas

3 juni 2021

|

Rose

Veehouder Wout Speijers is een tevreden klant van OK Gas. Zonder aardgasaansluiting geniet Speijers toch van alle voordelen die gas te bieden heeft.

‘We moeten van het aardgas af’, is een kreet die je regelmatig in de krant leest. Je zou bijna vergeten dat er op het Nederlandse platteland nog allerlei gebieden zijn waar aardgas nooit beschikbaar is geweest voor woningen en bedrijven. Dat geldt ook voor de boerderij van Wout Speijers (72) in Driel (Gld.). Vanuit het keukenraam van de monumentale boerderij aan de voet van de Rijndijk kijk je zo op Schuytgraaf-Noord, een woonwijk van Arnhem met alle voorzieningen.

‘In het verleden hebben we met een groep buurtbewoners wel pogingen gedaan om het gasnet naar ons toe uit te breiden. Vanwege de kosten bleven er te weinig belangstellenden over en ging het uiteindelijk niet door’, vertelt Speijers.

Hij is gepensioneerd melkveehouder. Melk leveren aan de fabriek doet Speijers niet meer, maar omdat hij er zo van geniet, melkt hij toch nog drie koeien. Er komen hier wat melkklantjes. Soms blijft er toch wat melk over, maar ik ga geen reclame maken voor de melkverkoop. Het is mooi zo.’

Sinds jaar en dag gebruikt Speijers propaangas voor het verwarmen van de woning en om op te koken. ‘Ooit heb ik me georiënteerd op het gebruik van propaangas voor het verwarmen van water voor de reiniging van de melkinstallatie en de melktank. Financieel zou dat interessant zijn. Het ging niet door omdat de melkfabriek geen boiler met open vuur in het melktanklokaal wilde.’

OK Gas verzorgt de levering van propaangas bij boer Speijers. En dat is al heel lang het geval. ‘In het begin hadden we gas van Margas. Dat bedrijf is overgenomen door OK Gas. Eigenlijk heb ik nooit redenen gezien om te kijken naar een andere leverancier. Zowel qua prijs als qua service doet OK Gas het goed’, vertelt Speijers. ‘En doordat we de gasafname laten verlopen via LTO Ledenvoordeel zit er nog wat extra korting in.’

Ruim 1.000 leden
Voor veel agrarische ondernemers, voornamelijk akkerbouwers en veehouders, is het gebruik van propaangas vertrouwd. Ruim 1.000 LTO-leden genieten voordeel bij het afnemen van propaangas van OK Gas. De samenwerking tussen OK Gas en LTO Ledenvoordeel bestaat al bijna 15 jaar.

Veehouder Speijers houdt zelf in de gaten hoeveel gas er nog in de tank zit. ‘Als de vulling naar zo’n 30 procent gezakt is, bel ik OK Gas. Binnen een paar weken heb ik dan mijn tank weer helemaal vol. Ik heb begrepen dat OK Gas mijn tank gaat voorzien van een automatische indicator. Dan hoef ik zelf niet meer te bellen als de tank leeg raakt. Dat maakt het nog iets makkelijker voor mij.’

Propaangas nieuws

15 september 2023

Vliegende start camperplaats door OK Gas

De korte aanlooptijd van de nieuwe camperplaats bracht de uitdagingen van een goede warm­watervoorziening met zich mee. Propaangas was de oplossing.

24 mei 2017

‘Bij OK hebben ze verstand van zaken’

Op het akkerbouwbedrijf van maatschap Klimp in het Groningse Oostwold staat een graandroger, die wordt gestookt op propaangas van OK Gas.

30 september 2016

‘Ik heb nog nooit zonder gas gezeten’

Kalverhouder Gert van Lienden is altijd scherp op wat hij voor propaangas betaalt. Hij gebruikt al jaren naar tevredenheid propaangas van OK Gas met korting via LTO Ledenvoordeel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.