‘Persoonlijke benadering van LTO Verzekeringen past bij ons’

10 september 2021

|

Rose

In Noord-Holland zijn varkenshouderijbedrijven niet zo dik gezaaid. En biologische varkenshouderijen al helemaal niet. Het bedrijf van familie Wennekers in Schagen is een van de weinige. Het is een bijzonder bedrijf in meerdere opzichten.

Ekovar Wennekers, de naam van de boerderij, onderscheidt zich onder meer door het actief zoeken van contact met de maatschappij.

‘We ontvangen vaak groepen bij ons op de boerderij. En op Facebook publiceer ik regelmatig als ‘bioboer Jan Wennekers’. Belangstellenden tonen we hoe het eraan toe gaat op een biologische varkenshouderij. We willen laten zien dat de varkens een goed leven hebben’, vertelt Jan Wennekers, die samen met zijn vrouw Francisca bij de boerderij woont. Ook Jans ouders Ruud en Lida zijn nog actief bij het bedrijf betrokken.

Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw koos Ruud voor biologische productie. ‘Mijn vader wilde de dieren meer ruimte bieden en vond dat ze naar buiten moesten.’

Uitbreiding
In 2015 besloot familie Wennekers het bedrijf uit te breiden. De bouw van de benodigde nieuwe stallen in 2016 gebeurde op een innovatieve en bijzondere manier, naar eigen ideeën van de ondernemers. Wennekers bouwde in een halve cirkel om de bestaande gebouwen vier dijkstallen. De dijkstallen liggen aan de West-Friese Omringdijk, een historische dijk van 126 kilometer lang, die tot het landelijk erfgoed van Noord-Holland behoort.

Tegen de buitenkant van de stallen is een aarden wal opgeworpen die doorloopt in de ruimte tussen de stallen. Zo oogt het alsof de stallen zijn geïntegreerd in een dijk; vandaar de naam ‘dijkstal’.

De nieuwbouw leverde verschillende innovatieprijzen op. Maar belangrijker vindt Wennekers het resultaat voor de varkens.

‘De varkens leven er in grote groepen van 360 dieren, ze liggen op een dik pak biologisch stro en hebben veel ruimte. Het voeren van de vleesvarkens gebeurt met een automatisch voerstation. Varkens die willen eten, lopen eerst door een sluis waar ze gewogen worden. De computer bepaalt vervolgens of het dier start- of afmestvoer krijgt’, zegt hij.

In totaal houdt Wennekers 180 zeugen en 1.440 vleesvarkens. Daarmee is het bedrijf gesloten. In de biologische varkenshouderij hoort Wennekers bij de grote bedrijven. Al sinds jaar en dag werkt Wennekers samen met LTO Verzekeringen. De ondernemer hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met de adviseur van LTO Verzekeringen. In zijn geval is dat Rob Vink. ‘We hebben een omvangrijk en niet alledaags bedrijf. Dit betekent dat maatwerk nodig is op het gebied van verzekeren. LTO Verzekeringen biedt ons wat we nodig hebben’, zegt Wennekers.

Gezonde discussies
Adviseur Rob Vink onderstreept de woorden van Wennekers. ‘Diverse partijen in verzekeringsland kiezen een strategie waarbij ze meer afstand nemen, bijvoorbeeld door het werken met een centraal schademeldpunt. Bij LTO Verzekeringen doen we het anders en hechten we veel waarde aan de relatie met de klant’, zegt hij.

‘Als er wat speelt bij Wennekers ga ik graag even op bezoek. Gezonde discussies, bijvoorbeeld over de hoogte van de verzekerde bedragen, voer ik graag. Die helpen ons om met verzekeraars de beste afspraken te maken.’

Kijk wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen

Verzekeringen nieuws

11 juli 2024

Wat wordt vergoed met de gewassenverzekering?

Er zijn verschillende omstandigheden die schade kunnen toebrengen aan uw kassen, zoals storm en hagel. Als uw kas wordt beschadigd door dit soort onvoorziene omstandigheden, dekt de gewassenverzekering de schade zodat u uw bedrijf draaiende kunt houden.

9 juli 2024

Welke verzekering komt kijken bij de weidegang van koeien?

Het laten grazen van koeien in de weide biedt voordelen voor dierenwelzijn, voedselkwaliteit en milieuduurzaamheid. Echter, grazen brengt ook een aantal aansprakelijkheidskwesties met zich mee voor boeren. Het is daarom belangrijk om uw bedrijf goed te verzekeren.

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.