Stal Willig is weer goed verzekerd

7 september 2022

|

Rose

Heleen Willig, mede-eigenaar van paardenpension en -fokkerij Stal Willig in Abcoude, is blij met de verzekering die ze voor hun bedrijf hebben afgesloten bij LTO Verzekeringen. ‘Onze contactpersoon is goed bereikbaar en schakelt snel.’ 

Martien en Heleen Willig zijn eige­naren van Stal Willig, een pension-en trainingsstal voor paarden in Abcoude. Op het bedrijf kunnen zestig pensionpaarden terecht. Daarnaast heeft het echtpaar een aantal eigen paarden voor de sport en fokt het ieder jaar meerdere veu­lens.  Met hun team leiden ze ook jonge paarden op, verzorgen ze training voor sportpaarden en organiseren ze wedstrijden. Bij de stal ligt ruim 11 hectare grasland die in het voor­jaar en de zomer dient als wei voor de paarden.  ‘In 2020 bleek dat onze oude ver­zekering geen hippische bedrijven meer in zijn portefeuille wilde heb­ben. Onze tussenpersoon verzeker­de ons dat het allemaal goed zou komen en dat hij zou zorgen dat we een nieuwe verzekering kregen’, vertelt Heleen Willig.

Niets geregeld

Willig raakte een beetje in paniek toen vorig jaar bleek dat de tussen­persoon helemaal niets had gere­geld. Als LTO-lid waren ze al eerder benaderd door LTO Verzekeringen in verband met hun personeelsbe­leid, maar daar hadden ze tot die tijd niets mee gedaan.  ‘Omdat we toch een kaartje van LTO Verzekeringen hadden lig­gen, heb ik daarheen gebeld. Een nieuwe verzekering via Markel Ver­zekeringen was toen binnen een dag geregeld.’ Ze vertelt dat Mar­tijn Faber van LTO Verzekeringen de volgende dag direct langskwam samen met een inspecteur. Achter­af is Willig blij dat er in het onver­zekerde jaar niets is gebeurd.

Uit handen

De verzekering die Stal Willig via LTO Verzekeringen afsloot bleek ook nog eens goedkoper dan de oude. Voor Willig is dat een leuke bijkomstigheid, maar gaf dat niet de doorslag.  ‘Ik zie een verzekering vooral als een noodzakelijk kwaad en geef daarvoor het liefst zoveel mogelijk uit handen’, stelt ze.  ‘Daarom heb ik het liefst te maken met een contactpersoon die goed bereikbaar is en snel schakelt. Die hebben we nu gevonden. We heb­ben een schadegeval gehad als gevolg van een ongelukje met een heftruck. Nadat ik had gebeld, had­den we binnen een paar uur de juiste formulieren binnen en was de schade snel afgehandeld.’  Faber is verschillende keren bij het paardenbedrijf geweest en de onderneemster heeft gemerkt dat hij in grote lijnen weet wat er op het erf speelt.

‘Uiteraard kent Martijn Faber niet alle details, maar hij begrijpt dat een paardenpension met fokkerij specifieke risico’s met zich mee­brengt. Je hebt te maken met die­ren van een ander en er zijn altijd veel verschillende mensen op het bedrijf.’  Willig is ook enthousiast over de gratis jaarlijkse verzekeringscheck. ‘Je weet wel dat je veranderingen op je bedrijf moet melden bij de verzekering, bijvoorbeeld als je een nieuw gebouw hebt, maar dat schiet er snel bij in. Daarom is het fijn als er eens per jaar iemand langskomt om alles nog een keer door te nemen.’

Gratis verzekeringscheck

Laat uw verzekeringen gratis checken  Het is altijd goed om te kijken naar de continuïteit van uw bedrijf en het is belangrijk dat al uw verzekeringen op orde zijn. LTO Verzekeringen helpt u daarbij graag een handje met de Verzekeringscheck. Deze check bestaat uit een vrijblijvend adviesgesprek van ongeveer een half uur. Samen met de adviseur kijkt u of uw polissen nog aansluiten bij uw huidige situatie. Hiermee voorkomt u onder- of oververzekering. De Verzekeringscheck is gratis voor LTO-leden.

Meer over de Verzekeringscheck

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.