Van Dalen kiest voor KPN, een betrouwbaar bedrijf met vast aanspreekpunt

7 december 2023

|

Rose

Glastuinder Leen van Dalen uit Brakel (Gld.) stapte dit jaar over op het zakelijk internetabonnement KPN EEN MKB, via LTO Ledenvoordeel. Hij koos daarvoor omdat hij vertrouwen heeft in beide bedrijven en vanwege de korting. Bovendien ervaart hij het gemak van een vast aanspreekpunt bij KPN: ‘Dat is goed geregeld.’

Op het erf voor de kas ligt een metershoge hoop gebruikte steenwolmatten. Het afgelopen seizoen groeiden daarin de paprikaplanten, maar het teeltseizoen is voorbij. De oude planten en de steenwolmatten zijn uit de kas gehaald. Drie lege containers staan al klaar om ze af te voeren. Die middag komt een kraan de containers vullen, vertelt Van Dalen. Het is de tijd van de teeltwisseling. Daardoor is het deze tijd iets rustiger voor de tuinder, zegt hij. Binnen maken enkele medewerkers de lege kas gereed voor de jaarlijkse grote schoonmaak. Van Dalen heeft drie vaste mensen in dienst. Daarnaast schakelt hij vaak zzp’ers en uitzendkrachten in.

GROEN EN ROOD

In zijn kas van 5 hectare teelt hij altijd groene paprika’s. Eind januari komen de jonge planten voor de nieuwe teeltronde. Afgelopen voorjaar startte de ronde pas eind maart, vanwege de torenhoge energieprijs, maar dat is Van Dalen slecht bevallen. Rode en gele of oranje paprika’s worden altijd eerder geplant dan de groene. Ze hebben een langere groeitijd nodig, want het verkleuren van groen naar rood, geel of oranje duurt enkele weken. Omdat vier kleuren meestal samen in een ‘stoplichtverpakking’ zitten, moeten ze ongeveer gelijk rijp zijn.

Van Dalen teelt groene paprika’s omdat hij daarvoor een goede afnemer heeft. Bovendien vraagt die teelt wat minder sorteerwerk en het prijsrisico is wat kleiner dan bij de andere kleuren. Dat past de ondernemer goed, want hij is al 60-plus en heeft geen opvolger. Anderzijds is met rode of gele meestal wat meer te verdienen. Bij de groene is het oogststijdstip wel lastiger te bepalen. Van begin af aan zijn ze immers groen. Onrijp is dus ook groen. Bij gele en rode is het duidelijk: het moment van snijden is als de paprika goed kleurt.

VERTROUWEN IN KPN EN LTO

De paprikakweker zat met zijn internet en telefonie altijd al bij KPN, maar toen een nieuw glasvezelnetwerk bij hem aan de weg werd aangelegd, kreeg hij de vrijheid om zonder boete een nieuw contract te kiezen bij een telecomaanbieder. Juist in die periode zag hij een advertentie van LTO Ledenvoordeel op nieuweoogst.nl over het zakelijk internetabonnement KPN EEN MKB.

Van Dalen: ‘Ik heb zelf weinig verstand van telecommunicatie. Ik heb het aanbod niet vergeleken met andere aanbieders, want ik had vertrouwen in de goede namen van LTO en van KPN. Bovendien was het een aanbod met korting.’ Daarom belde hij een van de KPN-adviseurs vanuit LTO Ledenvoordeel, die nu zijn persoonlijke aanspreekpunt is. ‘Mijn adviseur is hier geweest en heeft alles netjes uitgelegd’, vertelt Van Dalen. ‘Ik kan hem gewoon rechtstreeks bellen als er iets is. Dat is goed geregeld. Het is makkelijk als er iemand is die het voor je afhandelt.’

Van Dalen gebruikt zijn nieuwe abonnement voor tv en internet. Tv-kijken doet hij alleen privé, vooral om voetbal te kijken. ‘Feyenoord- Lazio was mooi gisteravond’, lacht hij. De tuinder heeft op zijn bedrijf drie computers: een computer voor communicatie en registratie, een om het klimaat in de kas te regelen en een voor het pad-registratiesysteem dat de productie per pad en per werknemer bijhoudt. Ook zijn computer in huis zit in het KPN EEN MKB-abonnement.

  • Tot -40%

KPN een MKB

Internet, vaste telefonie, TV, mobiel en wifi van KPN met interessante korting.
Bekijk dit voordeel

telecom nieuws

17 mei 2024

Nieuwe sensortechniek KPN geschikt voor ieder bedrijf

Sneller en preciezer informatie krijgen over dieren, gewassen of de bodem en die informatie overzichtelijk in beeld brengen. Dat is wat nieuwe sensortechnieken van KPN Miggy bieden.

11 januari 2024

Klaar voor de digitale toekomst? Volg het webinar

Agrarische ondernemers krijgen in toenemende mate te maken met technologische ontwikkelingen en digitale toepassingen.

19 december 2023

Smartphones die tegen een stootje kunnen

Onmisbaar voor de moderne boer Een telefoon die tegen een stootje kan is wel zo prettig, vooral in de agrarische sector.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.