Vergelijk geen appels met peren!

6 april 2020

|

Rose

De adviseurs bij LTO Ledenvoordeel maken energiezaken graag gemakkelijk. Daarom hebben we verschillende artikelen voor u met handige tips over energie. Dit keer is onze tip: Vergelijk geen appels met peren, maar vergelijk de actuele tarieven van uw energieverkoper met de huidige tarieven van uw eigen leverancier!

De energiemarkt fluctueert. Dat betekent dat u bij verlenging van uw energiecontract misschien duurder of juist goedkoper uit bent. Dit is afhankelijk van het moment dat u uw huidige contract heeft afgesloten en het moment dat u deze verlengt. Energieverkopers maken hier graag handig gebruik van. Heeft u een lopend contract afgesloten in een periode met hogere tarieven? Dan wordt deze vaak vergeleken met het actuele (lagere) tarief van een andere aanbieder. Een echt goed vergelijk is dit natuurlijk niet, want de prijzen zijn niet op hetzelfde moment aangeboden. Vergelijk de tarieven van de energieverkoper dus met de actuele tarieven van uw eigen leverancier. Of stuur uw offerte naar ons op via info@ltoledenvoordeel.nl en wij helpen u vergelijken.

En let er ook op dat u dezelfde leveringstarieven met elkaar vergelijkt. U bent als agrarisch ondernemer waarschijnlijk wel gewend om er op te letten of een prijs ex- of inclusief btw is. Bij energie is het leveringstarief daarnaast ook belast met energiebelasting. Deze belasting is een vast tarief per kWh stroom of m3 gas en is gelijk bij elke leverancier. Het klinkt heel eenvoudig maar dat is het niet, want de ene leverancier stuurt u een offerte inclusief energiebelasting, de ander exclusief en weer een ander exclusief leveringskosten.

Komt u er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Iedere werkdag zijn wij bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur op 088 – 888 67 77.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.