Vraag subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

4 september 2023

|

Rose

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met een subsidieregeling voor boeren of loonwerkers die werken aan preventieve en niet-chemische maatregelen om de geïntegreerde gewasbescherming op hun bedrijf te verbeteren. Zij kunnen in september subsidie aanvragen voor een deel van de kosten.

De subsidieregeling bestaat uit twee onderdelen. Bij het ene onderdeel vraagt een ondernemer subsidie aan voor innovatieprojecten, bij het andere onderdeel voor investeringen in bedrijfsmiddelen, zoals machines om groenbemesters kapot te frezen en/of in te werken. Agrarisch ondernemers kunnen voor een van beide onderdelen subsidie aanvragen.

Doel van de subsidieregeling is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verder terug te dringen. De regeling moet meehelpen aan de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen tegen ziekten, plagen en onkruiden en vervolgens de inzet van deze maatregelen in de praktijk.

Volgorde van binnenkomst

Boeren en loonwerkers kunnen tussen 1 september en 30 september subsidie aanvragen. RVO verdeelt het beschikbare subsidiebudget op volgorde van binnenkomst. Daarbij geldt dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Ondernemers moeten voor een innovatieproject minimaal 10.000 euro subsidie aanvragen. Het maximale bedrag dat wordt toegekend, is 125.000 euro. Voor bepaalde investeringskosten is 50 procent subsidie beschikbaar. Bij sommige onderdelen verstrekt RVO geen subsidie. De subsidie geïntegreerde gewasbescherming is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030.

Kijk voor meer informatie op rvo.nl/subsidies-financiering/geintegreerde-gewasbescherming

Voordeel op spuitlicentie

Als LTO-lid krijgt u korting op een digitale cursus. Neemt u één cursus af dan krijgt u vijf procent korting en bij vier of meer cursussen krijgt u zelfs tien procent korting. (De korting geldt niet in combinatie met andere kortingen of acties.) Ga snel naar het aanbod van LTO Ledenvoordeel en vraag uw persoonlijke kortingscode aan en start uw cursus vandaag nog.

  • -5%

Spuitlicentie

Haal of verleng uw spuitlicentie eenvoudig online. Leden krijgen 5% korting op één cursus of 10% korting op vier cursussen.
Bekijk dit voordeel

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.