Wat kun je als boer met GvO’s?

23 december 2019

|

Rose

 

Als je zelf groene stroom opwekt, kun je de bijbehorende certificaten (GvO’s) verkopen op de energiemarkt. Voor veel agrariërs is dit nog onbekend terrein en daarom heeft LTO Ledenvoordeel het platform Energie van Boeren gelanceerd.  

Dirk Blijdorp is akkerbouwer in Luttelgeest. Hij verbouwt aardappelen, graan, uien, suikerbieten, wortelen en sjalotten. ‘In 2006 hebben we de eerste zonnepanelen op ons dak laten leggen, 400 stuks. Na een jaar hebben we uitgebreid naar 4.000 panelen en nu is ons bedrijf volledig energieneutraal’, vertelt Blijdorp trots. ‘Toen ik laatst op een bijeenkomst was, stelde iemand een vraag over GvO’s en wat je ermee kon. Nou, daar was ik ook wel benieuwd naar.’ Op een regenachtige dag kroop Blijdorp achter zijn pc en zocht het uit. Zo kwam hij op het platform van Energie van Boeren, waar hij nu zijn groencertificaten laat verzilveren.

Garantie herkomst stroom
GvO’s zijn certificaten die de herkomst van duurzame stroom garanderen. Ze worden uitgegeven door de officiële instantie CertiQ en zijn vrij verhandelbaar op de markt. Nu gaan veel van deze certificaten nog automatisch naar de energieleverancier, waar ze op de grote hoop verdwijnen. Wilt u ook geld voor uw GvO’s? Laat Energie van Boeren ze dan namens u verhandelen voor de beste prijs.

Naar energievanboeren.nl

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.