Zelf investeren in zonnepanelen meest interessante optie

7 oktober 2019

|

Rose

Terugverdientijd 6 tot 8 jaar haalbaar

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en kunt u zelf investeren, dan is dit qua rendement in veel gevallen de meest interessante optie. Als alles financieel geregeld is voor een investering in zonnepanelen, komt de vraag hoe u zo’n project het beste kunt aanpakken.

De terugverdientijd van de panelen is vooral afhankelijk van de aansluitwaarde, het totale energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak. In de meeste gevallen zijn terugverdientijden van 6 tot 8 jaar haalbaar.

Heeft u een energieaansluiting die kleiner of gelijk is aan 3×80 Ampère, dan kunt u salderen. Dat betekent dat u de energie die u opwekt een-op-een wegstreept tegen de energie die u verbruikt, inclusief de energiebelasting. U kunt energieneutraal worden en uw energierekening naar nul brengen. Deze salderingsregeling geldt tot 2023 en wordt daarna waarschijnlijk aangepast.

Heeft u een grootzakelijke energieaansluiting van meer dan 3×80 Ampère? Dan is salderen niet van toepassing. U kunt dan wél een SDE+ subsidieaanvraag doen. Met deze regeling ontvangt u 15 jaar lang een vergoeding per geproduceerde kWh. Intekenen kan twee keer per jaar bij RVO.nl (voor- en najaarsronde).

Collectieve inkoop

LTO Ledenvoordeel werkt samen met Tenten Solar Zonnepanelen in Lichtenvoorde. Door de collectieve inkoop is de besparing op de investering gemiddeld 4% ten opzichte van gelijkwaardige systemen. Ook zijn de belangrijkste kwaliteitseisen vastgelegd in een raamovereenkomst met de leverancier. U kunt als kleinzakelijk ondernemer met vragen terecht bij LTO Ledenvoordeel. Dit advies is kosteloos. Voor de vaak complexere berekeningen voor grootzakelijke installaties kunt u via LTO Ledenvoordeel tegen een gunstig tarief (rendement)advies aanvragen bij adviesbureau Full Power Support.

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.