Zelf investeren in zonnepanelen meest interessante optie

7 oktober 2019

|

Rose

Terugverdientijd 6 tot 8 jaar haalbaar

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en kunt u zelf investeren, dan is dit qua rendement in veel gevallen de meest interessante optie. Als alles financieel geregeld is voor een investering in zonnepanelen, komt de vraag hoe u zo’n project het beste kunt aanpakken.

De terugverdientijd van de panelen is vooral afhankelijk van de aansluitwaarde, het totale energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak. In de meeste gevallen zijn terugverdientijden van 6 tot 8 jaar haalbaar.

Heeft u een energieaansluiting die kleiner of gelijk is aan 3×80 Ampère, dan kunt u salderen. Dat betekent dat u de energie die u opwekt een-op-een wegstreept tegen de energie die u verbruikt, inclusief de energiebelasting. U kunt energieneutraal worden en uw energierekening naar nul brengen. Deze salderingsregeling geldt tot 2023 en wordt daarna waarschijnlijk aangepast.

Heeft u een grootzakelijke energieaansluiting van meer dan 3×80 Ampère? Dan is salderen niet van toepassing. U kunt dan wél een SDE+ subsidieaanvraag doen. Met deze regeling ontvangt u 15 jaar lang een vergoeding per geproduceerde kWh. Intekenen kan twee keer per jaar bij RVO.nl (voor- en najaarsronde).

Collectieve inkoop

LTO Ledenvoordeel werkt samen met Tenten Solar Zonnepanelen in Lichtenvoorde. Door de collectieve inkoop is de besparing op de investering gemiddeld 4% ten opzichte van gelijkwaardige systemen. Ook zijn de belangrijkste kwaliteitseisen vastgelegd in een raamovereenkomst met de leverancier. U kunt als kleinzakelijk ondernemer met vragen terecht bij LTO Ledenvoordeel. Dit advies is kosteloos. Voor de vaak complexere berekeningen voor grootzakelijke installaties kunt u via LTO Ledenvoordeel tegen een gunstig tarief (rendement)advies aanvragen bij adviesbureau Full Power Support.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.