Zonnepanelen snel terugverdiend – CHECKLIST

10 juli 2023

|

Rose

Zonnepanelen verdienen zichzelf snel terug. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Maar waar moet u aan denken als u kiest voor zonnepanelen? Als LTO-lid krijgt u korting op verschillende producten en diensten rondom zonnepanelen. De belangrijkste zaken hebben we voor u op een rijtje gezet.

◊ Bepalen welke zonnepanelen

Het ene zonnepaneel is het andere niet. Het duurste zonnepaneel hoeft niet altijd het meeste rendement op te leveren. De kwaliteit van het installatiewerk is minstens zo belangrijk voor een goede opbrengst. Wij bevelen Tenten Solar aan, vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding, hoog serviceniveau én de jarenlange ervaring in de agrarische sector. U bent verzekerd van een product wat aan alle eisen van deze tijd voldoet (inclusief Scope 12).

 • Beste prijs kwaliteit/verhouding
 • Werkzaam door heel Nederland
 • Ervaring in de agrarische sector

◊ Energieleverancier kiezen

De prijs van groene stroom varieert steeds. Zo is hij overdag vaak hoger dan ’s nachts. Met zonnepanelen kunt u hier slim gebruik van maken door een dynamisch contract te sluiten bij NieuweStroom. U profiteert op die manier maximaal van uw zonnepanelen door overdag terug te leveren tegen de hogere dagprijs en af te nemen in de goedkope daluren.

 • Goede voorwaarden
 • Eerlijke prijzen
 • Per maand opzegbaar

◊ GvO’s aanvragen

Wist u dat u ook geld kunt krijgen voor uw GVO’s? Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een digitaal certificaat dat aangeeft waar en hoe duurzame stroom is geproduceerd. Voor elke Megawattuur aan groene stroom krijgt u één GvO en die is geld waard. Energie van Boeren onderhandelt namens u en andere agrarisch ondernemers de beste prijs voor uw certificaten.

 • Onafhankelijke handelaar
 • Extra inkomsten voor de opwekker
 • Goed voor de sector

◊ Dak gelijk vervangen?

Overweegt u te investeren in zonnepanelen, maar bestaat uw dak nog uit asbestplaten? Dan dient u dit eerst te saneren. Maar wie helpt u op weg? Eterclean heeft veel ervaring met het saneren van asbestdaken in de agrarische sector Als LTO-lid krijgt u een gratis keukentafelgesprek waarbij alle belangrijke aandachtspunten voor uw specifieke situatie worden besproken. Eterclean begeleidt u in het aanvragen van offertes bij verschillende aannemers. Bovendien krijgt u geld terug als u kiest voor een renovatie met Eternit Ecolor golfplaten, zie de Dak Actie.

 • Vrijblijvend keukentafelgesprek
 • Meerdere offertes voor het saneren van uw dak
 • Zeker van een goede prijs

◊ Subsidie aanvragen

Zowel voor kleinzakelijke als grootzakelijke aansluitingen kunt u subsidie aanvragen voor uw investering. De inschrijving vraagt een strategische aanpak. Full Power Support geeft u advies op maat. De adviseurs voeren de aanvraag voor u uit op basis van ‘no cure, no pay’.

 • Werkzaam door heel Nederland
 • Veel ervaring in de agrarische sector
 • Ledenvoordeel op rendementanalyses

◊ Meetdienst regelen

De hoogte van uw SDE+ subsidiebedrag wordt gebaseerd op uw totale productie per jaar. Dit wordt gemeten door een meetbedrijf. Grootzakelijke gebruikers betalen hiervoor, maar u mag het meetbedrijf (en de bijbehorende tarieven) wél zelf kiezen. Met Kenter, beschikbaar in heel Nederland, bespaart u fors op de meetdiensten en krijgt u meer inzicht in en controle over uw energiestromen.

 • Gratis besparingscalculatie
 • Tot 40% korting
 • TenneT gecertificeerd

◊ Goed verzekeren

Check altijd met uw verzekeraar welke gevolgen het leggen van zonnepanelen heeft voor uw verzekering. Onze partner LTO Verzekeringen heeft veel ervaring in de agrarische sector en kan u meer vertellen over geschikte verzekeringen.
Veel verzekeraars eisen een Scope 12 keuring. Via LTO Ledenvoordeel kunt u deze inspectie bestellen met korting bij Parkstad Inspecties.

◊ Zonnepanelen reinigen

De opbrengst van uw zonnepanelen kan behoorlijk dalen door het neerslaan van vuil zoals stof, ammoniak en vogelpoep. Laat daarom uw zonnepalen met regelmaat reinigen door een professional. LTO Ledenvoordeel heeft afspraken – u krijgt 10% korting – gemaakt met EBEL SolarClean, die uw zonnepanelen vakkundig en voordelig reinigt met de modernste apparatuur

Zonnepanelen nieuws

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

25 januari 2024

Investeer nú in zonnepanelen 2024

Speelt u net als veel andere ondernemers met de gedachte om te investeren in zonnepanelen?

14 september 2023

Zelf elektriciteit opwekken is nog steeds interessant

Melkschapenhouder Nico Verduin nam vorig voorjaar 154 zonnepanelen in gebruik. Melkschapenhouder Nico Verduin nam vorig jaar 154 zonnepanelen in gebruik. Door de stijging van de energieprijzen is de investering snel terugverdiend.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.