Als agrarisch ondernemer weet u als geen ander dat het leven op de boerderij onvoorspelbaar is. U werkt met zware machines, bent vaak in de buitenlucht en voert fysiek werk uit. Veel agrariërs gebruiken dagelijks een bril of lenzen. Maar is het nou een slimme zet om daarvoor een aanvullende verzekering af te sluiten of niet?
De kosten voor een bril en lenzen zonder medische indicatie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je hiervoor een (gedeeltelijke) vergoeding wilt, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.
Controleer hoeveel een aanvullende verzekering kost en wat deze precies dekt. Sommige verzekeringen vergoeden alleen bij bepaalde opticiens of stellen voorwaarden, zoals een minimale sterkteverandering. Vaak wordt een deel van de kosten voor een bril of lenzen vergoed, maar meestal geldt er een maximum bedrag per jaar of per twee jaar. Een vergoeding van €100 per twee jaar is gangbaar.
Maak een inschatting van wat u jaarlijks uitgeeft aan brillen of lenzen. Als je kosten lager zijn dan de premie van de aanvullende verzekering, is het financieel niet voordelig. Tenzij u sowieso een aanvullende verzekering kiest voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Dan is de bril- of lenzenvergoeding mooi meegenomen.
Vergelijken is altijd de moeite waard
Het is belangrijk om de voorwaarden van uw aanvullende verzekering goed door te nemen. Vergelijk verschillende aanbieders en let goed op wat er wel en niet gedekt is, en of de premie in verhouding staat tot uw werkelijke kosten.
Via het LTO Zorgcollectief krijgt u tot 15% korting op aanvullende pakketten van CZ, De Friesland, Univé, VGZ en Zilveren Kruis. Met onze zorgvergelijker kunt u precies zien welk pakket het beste is als u een aanvullende bril- of lensverzekering wilt afsluiten. En wat het voordeligste is!
Half november worden de tarieven bekend gemaakt. Op de hoogte blijven? Meld u aan voor een seintje per mail.