Camerabeveiliging brengt rust voor ondernemer

1 juni 2021

|

Rose

Na een ‘inbraakgolfje’ in het tuinbouwgebied waar Stofbergen Plant Company is gevestigd wilde Ed Stofbergen zijn beide locaties in dat gebied beter beveiligen. Op advies van een collega liet hij daarop All Right Security diverse camera’s aanbrengen.

Stofbergen Plant Company in Bergschenhoek is gespecialiseerd in bromelia’s. Tot vijf jaar geleden focuste Stofbergen op de grote retail. Toen ging het vooral om productie en afzet van grote aantallen. Sindsdien is de focus verschoven van kwantiteit naar kwaliteit en onderscheidend vermogen, legt Ed Stofbergen uit. De huidige afnemers zijn vooral tuincentra en de service-retail. Bovendien startte de ondernemer met productontwikkeling in eigen beheer en opkweek en productie van eigen specials. Ook investeert hij samen met klanten in de ontwikkeling van nieuwe soorten en nieuwe concepten.

Het vermeerderen en testen van potentieel nieuwe soorten gebeurt in een eigen laboratorium, vaak in samenwerking met veredelaars. Deze relatief nieuwe tak van het bedrijf vindt plaats op de tweede locatie, op enkele honderden meters afstand van de hoofdlocatie.

Enkele jaren geleden vond er in het tuinbouwgebied waar beide locaties liggen een aantal inbraken plaats. ‘Er was hier toen een golfje van inbraken’, zegt Stofbergen. Ook bij hem werd ingebroken. Op het bedrijf hingen al wel enkele camera’s, die bij de dockshelters de in- en uitgaande stromen in beeld brachten. Want 24 uur per dag vinden daar activiteiten plaats. Zo haalt de groepsvervoerder meestal producten op als het donker is en komen bezorgdiensten geregeld spullen afleveren.

Controle achteraf
Na de inbraak wilde Stofbergen zijn twee bedrijven beter beveiligen en op beide locaties camera’s laten installeren. ‘We willen beide erven rondom in de gaten kunnen houden. Ook voor controle achteraf. Je zet bijvoorbeeld voor pakketdiensten de deur automatisch open. Het is reuze gemakkelijk als je even kunt zien of die wel is afgesloten.’ Stofbergen zocht een professioneel bedrijf voor de klus. Via een collega- kweker kwam hij in contact met All Right Security. ‘Dat was voor ons een onbekende partij. Daarom vind ik het belangrijk om op ervaringen van collega’s af te gaan. Die collega vertelde dat bij hem alles netjes geregeld was met een goede nazorg en voor een nette prijs; gewoon een goed bedrijf. Bovendien geeft het vertrouwen dat het een partner is van LTO.’

De kweker liet daarop door All Right Security op beide locaties camera’s aanbrengen. Zijn ervaring is net zo goed als die van zijn collega: ‘Het is net zo gegaan als bij hem; het werkt perfect.’

Stofbergen kijkt nu regelmatig via de app op zijn telefoon of op het managementprogramma op de computer met een tweede scherm wat er gebeurt op en rond beide locaties. Hij kan de beelden tot een maand terugkijken. Tot nu toe heeft hij dat één keer gedaan, toen een klant belde dat hij een kar met bromelia’s te weinig had ontvangen. ‘In zo’n geval kunnen we dan gelijk nakijken hoeveel er bij ons zijn weggegaan. Het is gelukkig het enige waarvoor we het tot nu toe nodig hadden.’

Adviesgesprek aanvragen

Veiligheid nieuws

21 juni 2024

Wees dieven te slim af met BouwTag

Met de innovatieve oplossingen van BouwTag kan de politie effectief gestolen goederen opsporen voor agrarische ondernemers. Dit maakt bedrijfsvoering in één keer een stuk veiliger.

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.