Duurzame energie opwekken?

2 juni 2021

|

Rose

Goed idee! Er zijn verschillende manieren om zelf energie op te wekken. Doorgaans bespaart u door uw investering direct op uw energierekening. Heeft u vragen over welke manier het beste bij u past of wilt u weten waar u een rendementsberekening kunt laten maken of welke subsidie van toepassing is? Wij helpen u graag verder om een goede keuze te maken.

Om energie op te wekken met behulp van de zon kunt u gebruikmaken van zonnepanelen, zonnecollectoren of een warmtesysteem. Met zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in stroom. Een zonnecollector is onderdeel van een zonneboiler waarbij zonlicht wordt omgezet in warmte, die gebruikt kan worden voor proceswarmte. Een warmte-energiesysteem hergebruikt aanwezige restwarmte (van dieren bijvoorbeeld). Wij hebben voor elk van deze opties een betrouwbare leverancier gezocht. Ook kunt u met ledenkorting uw rendement laten berekenen.

Vraag subsidie aan
Een groot deel van de investering voor bijvoorbeeld uw nieuwe zonnepanelen, kunt u terugkrijgen via subsidie. Voor kleinzakelijke gebruikers is er de ISDE en grootzakelijke gebruikers kunnen kiezen voor de SDE++. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is onlangs uitgebreid, waardoor u dit jaar ook een tegemoetkoming kunt krijgen voor de aanschaf van kleinschalige installaties zoals zonnepanelen of kleine windmolens. U kunt subsidie aanvragen op RVO. nl tot en met 31 december 2023. De openstellingsronde voor SDE++ vindt dit jaar maar één keer plaats: van 21 september tot en met 14 oktober 2021. Er is een budget van 5 miljard euro door het ministerie beschikbaar gesteld voor de productie van hernieuwbare energie en andere CO2-reducerende technieken. Via LTO Ledenvoordeel kunt u uw subsidieaanvraag laten regelen op basis van ‘no cure, no pay. Mocht de subsidie niet toegekend worden, dan hoeft u niks te betalen.

Uw certificaten zijn geld waard
De certificaten die u ontvangt voor het opwekken van energie kunnen vrij op de markt worden verhandeld. Energie van Boeren bundelt de certificaten en onderhandelt namens het collectief de beste prijs voor u en de andere opwekkers. Meer weten over zelf energie opwekken? Wij geven u graag een vrijblijvend en onafhankelijk advies.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.