Een AED kan ook uw leven redden

15 juni 2021

|

Rose

Het zal bijna niemand ontgaan zijn dat een AED levens kan redden. Afgelopen weekend werd dat duidelijk toen Christian Eriksen tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland op het veld in elkaar zakte. De Deense ex-middenvelder van Ajax moest worden gereanimeerd en behandeld met een externe defibrillator. Het leidde tot veel paniek bij zijn ploeggenoten, tegenstanders en mensen op de tribune. Gelukkig heeft de voetballer het dankzij de AED gered.

De impact van een harstilstand of hartaanval is enorm. Voor de patiënt maar zeker ook voor de omstanders. In ons land komen elke dag ongeveer 95 mensen met een hartinfarct in het ziekenhuis terecht. De grootste kans op overleven is als omstanders snel hulp bieden en beginnen met reanimeren. Bel direct 112. Start met reanimeren en dien eventueel een schok toe met een AED. Goed om te weten is dat ook als u geen reanimatiecursus hebt gedaan u hulp kunt bieden. Het apparaat loodst u al pratend door de hele reddingsoperatie.

Niemand hoopt er mee te maken te krijgen, maar het is erg belangrijk om goed voorbereid te zijn als een medewerker, bezoeker of familielid onwel wordt. Is er een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij u in de buurt? Het antwoord op deze vraag kan het verschil maken tussen overleven en overlijden. Met een AED in de buurt gaat de kans op overleven omhoog. In de dorpskern of bij verenigingsgebouwen is vaak wel een AED aanwezig. Maar die liggen vaak de nodige kilometers van het boerenbedrijf af. Ook duurt het op het platteland vaak langer dan wenselijk voordat er een ambulance aanwezig is. Een AED op uw bedrijf kan daarom het verschil maken. Dat is precies de reden dat er vanuit de LTO-achterban een aantal jaren geleden het verzoek kwam om AED’s collectief in te kopen.

LTO Ledenvoordeel heeft een zorgvuldige aanbesteding gedaan en kan nu de betrouwbare Philips Heartstart AED aanbieden vanaf € 899. Deze AED werkt bovendien volledig automatisch, zodat vrijwel iedereen er mee overweg kan. Onze partnerleverancier biedt u ook de mogelijkheid voor een groepstraining op locatie. Hikt tegen de investering aan? Overweeg dan om met de buurt of met een lokale vereniging een AED aan te schaffen. Kijk voor meer informatie op ltoledenvoordeel.nl/aed

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.