‘Ideale manier om bedrijf te bewaken’

22 februari 2019

|

Rose

Akkerbouwer Mark Verhage gebruikt camera’s om zijn bedrijf te beveiligen. In West Zeeuws-Vlaanderen te Oostburg heeft Mark Verhage een akkerbouwbedrijf met ruim 100 hectare grond. Op dezelfde locatie exploiteert zijn vrouw Sarina Aarnoutse een paardenbedrijf. Ze heeft een pensionstalling, verzorgt instructies en traint paarden op verschillende vlakken.

‘Vooral vanwege het paardenbedrijf komen er hier voortdurend mensen op het erf en is het niet altijd overzichtelijk’, vertelt Mark Verhage. ‘Ik was me al een tijdje aan het oriënteren op een vorm van bewaking. Niet dat hier ooit iets gebeurd is of zo. Maar ik weet wel dat er op andere paardenbedrijven en bij loonwerkers hier in de regio sprake is geweest van diefstal. Door die gebeurtenissen groeide onze wens om de zaak beter in de gaten te kunnen houden.’

In de LTO Ledenvoordeelkrant las Verhage dat er verschillende mogelijkheden zijn om met korting cameratoezicht op het bedrijf te realiseren. ‘Het aanbod van All Right Security leek me het best aan te sluiten op wat wij wilden.’ Verhage nam contact op met het bedrijf en maakte een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

‘Met All Right Security hebben we onze bedrijfssituatie bekeken en ter plekke werd verteld waar we het best camera’s zouden kunnen ophangen. Het advies werd op papier uitgewerkt tot een compleet beveiligingsplan voor ons bedrijf. Dit plan sloot heel goed aan op de ideeën die we zelf al hadden over bewaking van ons bedrijf.’ De bijbehorende offerte viel niet tegen en Mark en Sarina besloten om daadwerkelijk met All Right Security in zee te gaan.

Installatie

De installatie van het systeem was best een klus. ‘We hebben een flink bedrijf, een groot erf en diverse gebouwen. Er moesten daarom veel kabels worden gelegd. De mannen van All Right Security hebben dat vlot en netjes gedaan.’ Inmiddels heeft familie Verhage een paar maanden ervaring met het camerabewakingssysteem. ‘De camera’s leveren geweldig scherpe beelden. Ook ‘s avonds. Ik vind het heel prettig dat we ons bedrijf steeds goed in de gaten kunnen houden.’ Verhage vertelt ons zijn verhaal tijdens de wintersportvakantie van het gezin in Oostenrijk.

‘Ook hier kijken we af en toe hoe het er op de boerderij in Oostburg uitziet. Dat geeft een gerust gevoel.’ Problemen met zijn camerabewaking heeft Verhage nog niet gehad. Wel heeft hij een keer contact gezocht met de helpdesk van All Right Security. ‘Om de camerabeelden op afstand goed te kunnen bekijken, zijn we overgestapt naar een snellere internetverbinding. Daardoor kregen we een ander IP-adres. De mensen van All Right Security hebben me snel en kundig uitgelegd wat ik moest doen om de camerabewaking weer met internet te verbinden. Prima service dus.’

Handig hulpmiddel biedt ook preventieve werking

Via camerabewaking kan toezicht worden gehouden op alles wat er op een agrarisch bedrijf gebeurt. ‘Daarbij heeft het een preventieve werking. Criminelen komen minder snel in actie als ze zien dat een ondernemer maatregelen heeft genomen’, zegt Fabienne Vandamme van beveiligingsbedrijf All Right Security. ‘Omdat elk bedrijf anders is, brengen we altijd ter plekke de veiligheidsrisico’s in kaart. Zo kunnen we goed adviseren over de aanschaf en toepassing van de benodigde producten.’ De keus van LTO Ledenvoordeel voor All Right Security als partner, komt na een grondige vergelijking. Op basis van een uitgebreid selectieproces komt All Right Security als beste uit de bus als het gaat om service, advies, betrouwbaarheid en maatwerk.

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.