Kunt u nog vertrouwen op uw huidige alarmmelder?

13 december 2023

|

Rose

In de tuinbouw bewaken Octalarm alarmmelders o.a. klimaatcomputers en beregeningsinstallaties. Dit waarborgt een verantwoorde en veilige bedrijfsvoering. Het geeft u als tuinder gemoedsrust omdat u weet dat er gebeld wordt als er een probleem is op het bedrijf. Maar blijft dit ook zo?

Sinds 2022 is het 3G netwerk door KPN en Vodafone uitgefaseerd. Alarmmelders met een simkaart van KPN of Vodafone alarmeren sinds de uitfasering van 3G alleen nog op het 2G netwerk. KPN houdt dit 2G netwerk tot begin 2025 in de lucht. Echter, het uitfaseren van 2G wordt in verschillende stappen doorgevoerd. Daardoor kan het zijn dat 2G in bepaalde gebieden al eerder niet meer beschikbaar is. Providers zoals Belsimpel en Ben zijn zelfs al in juni 2023 gestopt met het ondersteunen van het 2G netwerk. Andere providers volgen de komende tijd.

Wat betekent dit voor uw telefonische alarmering?

Alleen oudere type melders die niet over kunnen naar het 4G netwerk ondervinden last van het uitzetten van het 2G en 3G netwerk. In de tuinbouw zijn verschillende typen Octalarm alarmmelders in omloop:

Oude meldersNieuwe melders
Octalarm-T serie en Octalarm-IPOctalarm-Touch | Octalarm-Touch Pro |
ARA-Pro Next
Verouderde elektronicaVoldoet aan de nieuwste technieken
Alleen analoge lijn en dus geen back-up lijnRedundant: belt via PSTN, GSM, VoIP
GSM 2G en 3G doet het niet meer (Provider afhankelijk)GSM via 4G (LTE Cat M-1)

Octalarm-T serie
Oude melders uit de generatie Octalarm-T bellen een alarm uit over een vaste analoge lijn en beschikken niet over een back-up telefoonlijn. Het uitfaseren van 2G en 3G heeft geen invloed op de werking van deze melder. Echter, deze melder is hoogstwaarschijnlijk al meer dan 15 jaar oud en garandeert geen betrouwbare alarmmelding meer. Wij adviseren u over te stappen op de nieuwe generatie Octalarm: de Octalarm-Touch.

Octalarm-IP
De Octalarm-IP is een redundante alarmmelder die alarmen uitbelt over GSM (2G en 3G) en een vaste analoge lijn. Na het uitfaseren van 2G en 3G belt dit type alarmmelder geen alarmen meer uit over GSM. De vaste analoge telefoonaansluiting werkt nog wel, echter de melder beschikt niet meer over een back-up telefoonlijn. Hiermee komt de bewaking voor uw teelt in gevaar en dat kan leiden tot hoge schades. Om de veiligheid van uw kritische processen te kunnen waarborgen, adviseren wij u tijdig het oude apparaat te vervangen voor een nieuwer type alarmmelder: de Octalarm-Touch.

Kies nú voor de nieuwe Octalarm

Met de Octalarm-Touch | Octalarm-Touch Pro | ARA-Pro Next kiest u voor de 5e generatie Octalarm, die de nieuwste technieken bevat. Hierdoor wordt het mogelijk om veilig en betrouwbaar te alarmeren via de (sterk veranderde) hedendaagse digitale telefonienetwerken. Met deze nieuwe Octalarm generatie bent u klaar voor de toekomst.

  • -10%

Beveiligingssystemen

10% korting op beveiligingsoplossingen (incl. adviesgesprek en montage)
Bekijk dit voordeel

Veiligheid nieuws

21 juni 2024

Wees dieven te slim af met BouwTag

Met de innovatieve oplossingen van BouwTag kan de politie effectief gestolen goederen opsporen voor agrarische ondernemers. Dit maakt bedrijfsvoering in één keer een stuk veiliger.

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.