‘Na diefstal is je vertrouwen even weg’

27 mei 2020

|

Rose

Komkommerteler Rino Kaljouw in Sint-Annaland installeerde na diefstal van klapkratten een combinatie van camera- en alarmsysteem van All Right Security. Hij is erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en service. Rino en Ellie Kaljouw startten het bedrijf in 1990. Met zo’n tien vaste medewerkers en in het seizoen enkele tientallen inhuurkrachten produceert Kwekerij Kaljouw nu vijftien miljoen komkommers per jaar. Ze passen hierbij hoge draadteelt toe en werken zoveel mogelijk met biologische bestrijdingsmiddelen. De hoofdvestiging aan de Oudelandseweg is zes hectare groot, de nevenvestiging aan de Oostweg 2,5 hectare.

Tot enkele jaren geleden kon het bedrijf vrij zorgeloos werken, vertelt Kaljouw. ‘Toen kregen criminelen ineens interesse in inklapbare kratten die wij gebruiken. Daar zit vier euro statiegeld op. Er gaat zo voor tienduizend euro aan kratten in een bestelbus en de pakkans is klein. Binnen een week, midden in het seizoen, werden twee keer kratten gestolen. Dan is je vertrouwen even weg en ga je denken aan een diefstalbeveiliging.’ Kaljouw wilde niet zelf gaan knutselen. ‘Bovendien is het best lastig om een kwekerij serieus te beveiligen. En we waren bang voor loos alarm, als er eens een dier langs een camera loopt.’ Na wat offertes viel de keuze op All Right Security uit Waalre. Via het lidmaatschap van LTO kreeg hij korting. ‘Vorig jaar april lieten we een combinatie van camera- en alarmsysteem op onze hoofdvestiging installeren en hadden we hier geen diefstallen meer.

Dit jaar stonden er in de nevenvestiging kratten en prompt werden die gestolen. We hebben het systeem daar nu ook laten installeren.’ Kaljouw vindt het een prettig werkend systeem, ook voor mensen die wat minder hebben met moderne digitale technologie. ‘We zijn uitermate tevreden. Je merkt ook dat het bedrijf goed thuis is in de land- en tuinbouwsector. Hun systeem is geschikt voor grotere oppervlaktes en gebouwen met veel zij-ingangen en deuren.’ ‘Dankzij hun ervaring konden ze ons erg goed adviseren. Bijvoorbeeld waar je het beste camera’s kunt ophangen en waar het alarm moet afgaan om inbrekers te laten schrikken. Via je mobiele telefoon kun je de camerabeelden ook bekijken en het alarmsysteem bedienen. Een monitoringssysteem in kantoor geeft tegelijkertijd zicht op wat er gebeurt op meerdere plaatsen’, vertelt hij. ‘Het personeel van All Right Security werkt erg zelfstandig en denkt mee, bijvoorbeeld wat ze het beste als eerste kunnen installeren om de bedrijfsvoering niet te hinderen.’

Een extra voordeel is dat het systeem Kaljouws reguliere bedrijfsvoering ondersteunt. ‘We hebben gelijk zicht op wat er gebeurt op beide locaties en kunnen zien of er nog veel komkommers staan, of wanneer een chauffeur per ongeluk te veel pallets wil meenemen. Gezien de waarde van de kratten is de investering snel terugverdiend. Ook de frustratie na zo’n diefstal moet je niet vergeten.’

Thermische camera’s
Thermische camera’s kunnen een effectieve aanvulling vormen op de standaard beveiligingssystemen. Deze camera’s werken op basis van warmtestraling die niet zichtbaar is met het menselijk oog. Zo is uw bedrijf ook goed beveiligd in het donker.

  • -10%

Beveiligingssystemen

10% korting op beveiligingsoplossingen (incl. adviesgesprek en montage)
Bekijk dit voordeel

Veiligheid nieuws

21 juni 2024

Wees dieven te slim af met BouwTag

Met de innovatieve oplossingen van BouwTag kan de politie effectief gestolen goederen opsporen voor agrarische ondernemers. Dit maakt bedrijfsvoering in één keer een stuk veiliger.

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.