Nieuw energiecontract? Vergelijken loont

5 maart 2024

|

Rose

Met de steeds wisselende energieprijzen is het voor veel ondernemers lastig bepalen wat de beste keuze is. Vergelijk geen appels met peren, maar vergelijk uw offerte met de actuele tarieven van uw huidige leverancier. De medewerkers van Service & Advies van LTO Ledenvoordeel helpen leden met een onafhankelijk advies.

De energiemarkt fluctueert. Dat betekent dat bij verlenging van een energiecontract u misschien duurder of juist goedkoper uit bent. Dit is afhankelijk van het moment dat u uw huidige contract heeft afgesloten en het moment dat u deze verlengt. Energieverkopers maken hier graag handig gebruik van. Heeft u een lopend contract afgesloten in een periode met hogere tarieven? Dan wordt deze vaak vergeleken met het actuele (lagere) tarief van een andere aanbieder. Een goede vergelijking is dit natuurlijk niet, want de prijzen zijn niet op hetzelfde moment aangeboden. Bij energie is het leveringstarief naast de btw ook belast met energiebelasting. Vergelijk daarom liefst de actuele kale prijzen met elkaar.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten contracten die u af kunt sluiten. Met een vast contract is de gebruiker verzekerd van een vast tarief gedurende de gehele looptijd voor 1 jaar of voor 3 jaar. Het nadeel van een vaste prijs is dat er niet geprofiteerd wordt van prijsdalingen, maar bij een stijging van prijzen kan een keuze voor vaste tarieven juist voordelig uitpakken.

Audax Renewables is een nieuwe energieleverancier bij LTO Ledenvoordeel, met meer dan 20 jaar ervaring in de zakelijke- en agrarische markt. Het bedrijf levert groene stroom en CO₂-gecompenseerd gas tegen collectieve vaste tarieven. Daarnaast kunnen leden ook gebruik maken van de collectieve vaste tarieven bij Greenchoice. Beide leveranciers bieden ook een variabel tarief aan, wat elke maand kan wisselen. De nieuwe tarieven worden minimaal 30 dagen van tevoren gecommuniceerd. Het contract is maandelijks opzegbaar.
Het is ook mogelijk om energieverbruik per dag of zelfs per uur af te rekenen, tegen de marktprijs van dat moment.

De dynamische tarieven van NieuweStroom zijn interessant omdat er geen risico-opslag doorberekend wordt, zoals bij vaste tarieven. Het contract is ook maandelijks opzegbaar.

Heeft u zonnepanelen of een windmolen?

Afgelopen maand is het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor kleinverbruikers af te bouwen, verworpen. De salderingsregeling houdt in dat de opgewekte energie jaarlijks wordt verrekend met de verbruikte energie. Hoe dat werkt verschilt per contract. Vergelijk daarom goed bij een nieuw contract, want voor elke situatie kan het de beste keuze anders zijn. Lees meer over salderen.

  • -10%

Energieadvies

Voor al uw advies energievraagstukken, subsidies, rendementsberekeningen en contractonderhandelingen.
Bekijk dit voordeel

Vaste tarieven nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

15 februari 2024

Energieleverancier Audax Renewables biedt leden korting op vaste tarieven

LTO Ledenvoordeel heeft het aanbod energie uitgebreid met een samenwerking met Audax Renewables.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.