Voorkom brand door tijdige inspectie

Een regelmatige keuring van uw installaties geeft inzicht in de kwaliteit en de eventuele risico’s. U signaleert tijdig eventuele mankementen en kunt ze verhelpen vóór ze onverhoopt tot uitval, brand of ongevallen leiden. Veel verzekeringsmaatschappijen stellen een periodieke brandrisico inventarisatie (Scope 10) verplicht in hun voorwaarden.

Door uw LTO-lidmaatschap profiteert u van 4% korting op keuringen van Parkstad Inspecties, een volledig SCIOS gecertificeerd bedrijf dat werkt volgens NEN1010, NEN 3140 en NTA 8220.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Regelmatig onderhoud

Onderhoud van elektrische installaties, machines en gereedschap is belangrijk om veilig te kunnen werken. Volgens schattingen wordt de helft van alle branden veroorzaakt door kortsluiting of gebreken in technische installaties. Daarom is het goed om deze regelmatig te laten controleren.

Waar kunt u terecht?
Alleen bedrijven die SCIOS-gecertificeerd zijn mogen alle elektrakeuringen voor u uitvoeren. Parkstad Inspecties is een gecertificeerd bedrijf met een landelijke dekking. Voor LTO-leden rekent Parkstad extra scherpe prijzen voor hun diensten.

Praktische adviezen

Bij Parkstad staat service hoog in het vaandel: ‘Veiligheid is in onze ogen een dynamisch proces waarbij we normen zien als de basis. We begrijpen dat de behoefte aan gevoel van veiligheid toeneemt. Dat vraagt om meer openheid en informatie. Wij zetten ons in voor een open gesprek: duidelijk, met praktische adviezen en betrouwbaar. Wij zijn hierbij altijd geïnteresseerd naar de vraag achter de vraag, de échte behoefte van onze opdrachtgevers.’

Scope 10

Verzekeraars stellen hoge eisen in hun voorwaarden van brandverzekeringen. Door brandrisico’s in uw panden goed in te schatten, kunt u brand voorkomen of beperken en dat is natuurlijk ook een prettig idee. Afhankelijk van uw verzekeraar moet uw installatie eens in de 3-5 jaar gekeurd worden.

Tot voor kort was er de Agro Elektra Inspectie (AEI) en de VIER-keuring. Deze zijn vanaf 1 januari 2019 samengevoegd in de uitgebreidere brandrisico-inspectie Scope 10. Parkstad inspecteert de veiligheid van elektrotechnische installaties volgens NEN 1010, NEN 3140 en de nieuwe NTA 8220 voor het opsporen van brandrisico’s.

Overige keuringen (Scope 1 t/m 9 en Scope 12)

Voor sommige bedrijven is een periodieke inspectie nodig van andere elektrische onderdelen zoals gebouw gebonden elektrische installaties of elektrische arbeidsmiddelen (Scope 8 en 9). Heeft u een zonnepaneleninstallatie of overweegt u deze te laten installeren? Dan is het mogelijk een Scope 12 inspectie aan te vragen. Deze inspectie helpt u bij de aanvraag voor uw verzekering. Stookinstallaties moet u meestal ook periodiek laten keuren om te voldoen aan de eisen van uw verzekeraar (Scope 1 t/m 7c).

Tip: Raadpleeg uw verzekeraar voor de exacte verzekeringsvoorwaarden van uw installatie(s).

Parkstad Inspecties kunnen ook deze keuringen tegen voordelige tarieven voor u uitvoeren. De prijzen zijn afhankelijk van uw bedrijf en uw wensen en u kunt voor deze diensten een vrijblijvende offerte op maat aanvragen (indien hier niet onder vermeld).

Combinatiekeuringen mogelijk

De inspecteurs van Parkstad kunnen meerdere inspecties voor u combineren: dat scheelt gedoe en kosten. U kunt een offerte aanvragen voor meerdere inspecties via het bestelformulier.

Direct bestellen

U krijgt 4% korting op verschillende inspecties op de tarieven, die afhankelijk zijn van uw type bedrijf, omvang en aantal verdelers. Bestel een Scope 10 inspectie of vraag een offerte aan voor een van de andere inspecties.

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.