Boeren en tuinders roepen werkzoekenden op voor seizoenswerk

20 maart 2020

|

Rose

Wervingscampagne Helponsoogsten.nl van start

LTO Arbeidskracht gaat vraag en aanbod van seizoenswerk samen brengen nu een tekort aan arbeidskrachten dreigt in de land- en tuinbouw als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om enkele honderden boeren en tuinders. Deze week start de wervingscampagne helponsoogsten.nl.

Boeren en tuinders kampen met personeelstekort als gevolg van de coronacrisis. Met name in het seizoenswerk dreigt een tekort te ontstaan, buitenlandse werknemers kunnen of willen niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus. Hierdoor kan het werk op het land, boomgaard of kas onvoldoende worden uitgevoerd en kan mogelijk minder groenten en fruit geoogst worden.

Tegelijkertijd is in andere sectoren zoals de horeca veel minder werk dan normaal en hebben bijvoorbeeld uitbaters en restauranthouders medewerkers naar huis moeten sturen. Het gaat veelal om werknemers die zonder werk zijn komen te zitten als gevolg van de coronacrisis. Een deel van hen komt niet in aanmerking voor een uitkering. Deze wervingsactie geeft hen de mogelijkheid snel weer werk en inkomen te hebben.

Aanmelden op helponsoogsten.nl
Op initiatief van LTO Arbeidskracht worden vanaf deze week actief werkzoekenden en werkgevers bijeen gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners in de uitzendbranche. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich aanmelden op helponsoogsten.nl.

Werken in de land- en tuinbouw is zeer belangrijk en zinvol, omdat alléén met voldoende handen op het land, kas en boomgaard de voedselvoorziening in Nederland gegarandeerd blijft. Niet voor niets is de landbouw aangemerkt door de overheid als een essentiële sector voor Nederlandse economie. Boeren en tuinders zullen de voedselvoorziening op peil houden. Dat is een grote verantwoordelijkheid en legt ook een forse druk op ons landbouwsysteem.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.