GPS-correctie voor op de centimeter nauwkeurig werken

8 december 2022

|

Rose

Er zijn van die werkzaamheden waarbij je maar beter kunt zorgen dat je je RTK-correctiesignaal voor elkaar hebt, want als het mis gaat, dan gaat het ook goed mis. Denk aan bollen planten en plaatsspecifieke toepassingen van gewasbeschermingsmiddelen. 

In verschillende provincies en regio’s van ons land worden weer bollen geplant. Er gaat voor honderdduizenden euro’s hoogwaardige bollen de grond in. Door de hoge kosten van het plantgoed en het planten is het van groot belang dat de stuurautomaten van de planttrekkers en ook de overige gps-apparatuur zo nauwkeurig mogelijk hun werk doen. Net zoals dat trouwens bij het poten van andere hoogwaardige gewassen zoals pootaardappelen en uien het geval is. Bij het planten van bollen komt echter een ander aspect om de hoek kijken en dat zijn de verschillende rassen die gebruikt worden. Juiste registratie daarvan tijdens het planten is cruciaal omdat de bol pas zijn ware aard, zijn kleur, toont bij het tot bloei komen. Een foutje is zo gemaakt. Met het RTK-correctiesignaal van MoveRTK verzekert u zichzelf van optimale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid dankzij de ruim tachtig basisstations in de Benelux. Als gebruiker kunt u vertrouwen op de continue beschikbaarheid zodat, indien nodig, elke bol tot bijna op de centimeter nauwkeurig op zijn plaats ligt. Een plaats die u bovendien altijd terug kunt vinden. Voor het opkomen, tijdens de selectie, tijdens de oogst en zelfs in navolgende seizoenen!

Plantspecifiek spuiten

Een andere toepassing waarbij op de centimeter nauwkeurig werken cruciaal is, is gewasbescherming. U heeft ongetwijfeld wat meegekregen van overheidsplannen om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen de komende jaren drastisch terug te dringen. Het lijkt erop dat elke druppel in de toekomst gaat tellen en u heeft vast al wel gelezen of gezien dat veldspuitfabrikanten daarop aan het voorsorteren zijn. Nagenoeg elke spuitenfabrikant kan inmiddels de techniek leveren om per sectie, per dop en zelfs per plant te doseren. We hebben het dan over camera’s en sensoren voor plantherkenning en zogenoemde pulserende doppen (PWM-doppen) die onafhankelijk van elkaar kunnen in- en uitschakelen en kunnen doseren. Zodra de positie van een onkruid of een plant bekend is, worden één of meer spuitdoppen kortstondig geactiveerd om afhankelijk van de toepassing onkruid en/of plant te raken. De juiste bespuitingspositie steekt ontzettend nauw en bepaalt niet alleen de effectiviteit van de bespuiting, maar ook of gewasschade wordt voorkomen. Ook wat dat betreft kan het goed misgaan. Verzeker uzelf daarom niet alleen van geavanceerde gps-apparatuur en machines, maar zorg er ook voor dat u te allen tijde op uw RTK-correctiesignaal kunt vertrouwen.

POP3-subsidie

Over verzekeren gesproken: wist u dat u zich tot en met 31 januari 2023 kunt proberen te verzekeren van POP 3-subsidie door u in te schrijven voor de investeringsregeling POP 3+? Die regeling behelst onder meer verschillende spuittechnieken waaronder PWM-doppen en camerasystemen voor plantherkenning, spotspray-toepassingen en systemen ter bestrijding van ridderzuring. Doe er uw voordeel mee, net als met MoveRTK.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.