Het gemak van Van Happen Containers

1 juni 2021

|

Rose

De familie Van Dal van minicamping De Tramhalte kiest al ruim twintig jaar voor het gemak van afvalinzameling door Van Happen Containers. ‘Alles is netjes geregeld’, zegt Rens van Dal.

Van Dal is eigenaar van de camping, samen met zijn vrouw en zijn ouders. ‘We zijn een echt familiebedrijf’, zegt hij.

De camping is een voormalige varkenshouderij. De ouders van Rens startten ermee in 1994. Dat jaartal staat op een metershoge kei bij de ingang van het terrein. De varkens zijn inmiddels al ruim 20 jaar weg. De meeste stallen zijn omgebouwd tot paardenpension. In een deel van een voormalige stal zijn nu ook twee appartementen voor vakantiegasten.

De camping is geopend van half maart tot 1 november. De bezetting is vrijwel altijd goed. ‘We hebben vooral oudere gasten’, legt Van Dal uit. ‘Die hebben het hele jaar tijd om vakantie te houden.’ Schoolvakanties hebben nauwelijks invloed op de bezetting. De meeste gasten zijn Nederlanders; sommige wonen slechts een paar dorpen verderop.

Afval bij komst en vertrek
De familie Van Dal kiest voor het inzamelen van het afval van begin af aan al voor Van Happen Containers. Op de rand van de parkeerplaats staat een rolcontainer voor glas en een Semi-Con voor restafval. Het grootste deel van de Semi- Con zit onder de grond.

Van Happen leegt de containers op afroep, vertelt Van Dal. Lange tijd kwam het bedrijf volgens een vast ritme de containers legen, maar te vaak waren de containers eerder vol of nog maar halfvol. Het legen op afroep bevalt de familie Van Dal dan ook prima.

De campinggasten zorgen voor het meeste afval als ze komen en vertrekken, legt de campinghouder uit. ‘Als ze komen nemen ze vaak nieuwe dingen mee met een verpakking die ze kwijt willen en als ze vertrekken laten ze dingen die ze niet mee naar huis willen nemen als afval achter.’

De familie houdt van goede relaties. Als er geen reden is om naar een ander over te stappen, blijven ze hun relaties trouw. Dat geldt onder andere voor ZLTO en voor Van Happen, een van de partners van LTO Ledenvoordeel. Van Dal: ‘Bij Van Happen word je altijd netjes te woord gestaan, je wordt netjes geholpen en ze maken de containers altijd netjes leeg. Het zorgt voor gemak. Als er iets is, zijn ze er ook altijd. Als het goed gaat, ga je niet zonder reden naar een ander bedrijf.’

Blokhut
Een gast komt vragen of ze hun verblijf kunnen verlengen, misschien in de ‘blokhut’. Die blokhut is een trekkershut in de vorm van een hooiberg. Maar die blijkt ook al bezet. De bezetting is niet lager in de coronatijd, mensen zoeken nu juist meer de ruimte op, constateert Van Dal. Hij begrijpt dat: ‘Ik kan me dat goed voorstellen als je zelf thuis weinig ruimte hebt en bijvoorbeeld op een flat woont. Hier ben je lekker buiten en heb je de vrijheid.’

Bekijk hier ons aanbod

Diensten nieuws

15 december 2023

Voorkom een plaag, begin vandaag

Het beheersen van ratten en muizen moet sinds dit jaar, zowel binnen als buiten gebouwen, volgens de IPM-werkwijze gebeuren.

7 december 2023

Steeds meer boeren en tuinders kiezen voor koffie van SMIT&DORLAS

SMIT&DORLAS levert al twee eeuwen koffie uit eigen branderijen.

2 oktober 2023

Koffie en kracht gebundeld: een smaakvolle samenwerking

LTO Ledenvoordeel is verheugd om de nieuwste toevoeging aan haar netwerk van partners aan te kondigen. SMIT&DORLAS, een gerenommeerde naam in de koffie-industrie

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.