Het gps-correctiesignaal van MoveRTK beweegt steeds mee

23 februari 2022

|

Rose

Afgelopen jaar zijn er verschillende ontwikkelingen geweest in de wereld van satellieten en mobiel internet: telecomproviders stappen over op 4G en 5G en er zijn veel meer satellieten. MoveRTK, een technologie voor plaatsbepaling, beweegt steeds mee.

Jean-Paul Henry is operationeel manager bij MoveRTK. Hij vertelt dat sinds de start van het bedrijf achter het bekende RTK-correctiesignaal, ze steeds inzetten op betrouwbare en innovatieve technologie voor een betaalbare prijs.

Henry: ‘Er is vanaf het begin gekozen voor mobiel internet voor een vast en laag bedrag en niet voor betalen per minuut, zoals vaak gebruikelijk bij mobiele telefonie.’

Ga over op 4G
Dankzij de komst van nieuwe frequenties nam het bereik en dus ook de dekking van het mobiele netwerk, verder toe. MoveRTK-gebruikers profiteren daarvan. Vanaf april stopt KPN echter met 3G. ‘Dat betekent dat apparatuur met een ouder modem vanaf dan beperkingen kunnen ondervinden’, waarschuwt Henry.

‘Denk daarbij aan gps-systemen en stuurautomaten. Controleer daarom of je apparatuur een modem heeft dat 4G ondersteunt. Het goede nieuws is dat MoveRTK niet verandert. De simkaart van MoveRTK ondersteunt al geruime tijd de 4G-frequenties en daarmee switcht het modem automatisch naar het modernste signaal, zonder dat je er erg in hebt. Zoals het hoort trouwens.’

De providers verwachten dat het nog wel een jaar of tien duurt voordat 5G of 6G het huidige 4G compleet gaan vervangen.

Meer rendement
MoveRTK beweegt steeds met u mee zodat ondernemers gewoon kunnen blijven (recht)rijden. De plaatsbepalingstechnologie RTK-gps met landelijke dekking biedt al jaren een voordelig alternatief voor de correctiesignalen van zendmasten.

Henry: ‘Onze gebruikers hoeven namelijk niet te investeren in de per merk verschillende zendmasten. In plaats daarvan werkt RTK met een datasignaal via mobiel internet. Dit signaal zorgt voor een correctie op het gps-signaal, waardoor landelijk een nauwkeurigheid van 2 centimeter bereikt kan worden. Met behulp van deze nauwkeurigheid kun je ook automatische machinesturing gebruiken. Zo halen al veel agrariërs meer rendement uit hun perceel.’

Meer satellieten
GNSS of Global Navigation Satellite Systems zijn diverse systemen met wereldwijde dekking. Naast de gps van de Verenigde Staten en Glonass van Rusland kan men nu ook gebruik maken van het Europese satellietsysteem Galileo en het Chinese Beidou. De nieuwste satellieten hebben zeer geavanceerde technologieën en zenden op meer frequenties uit, waardoor de signalen betere informatie leveren bij atmosferische storingen, wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Henry merkt op dat veel gebruikers al verschil waarnemen: ‘Als je systeem geschikt is voor het ontvangen van GNSS, zul je merken dat de initialisatie bij de opstart van het systeem en stuurautomaat een stuk sneller gaat dan voorheen. Voor het MoveRTK-correctiesignaal is de uitbreiding van satellieten een extra voordeel: ruim twee keer zoveel satellieten voor hetzelfde geld.’

Wilt u weten wat MoveRTK voor u kan betekenen?

Klik hier voor meer informatie

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.