Je ziet ze niet maar ze zijn er wel

5 maart 2021

|

Rose

Achter de schermen bij MoveRTK gebeurt meer dan u waarschijnlijk denkt. Daar merkt u als gebruiker van het MoveRTK-correctiesignaal niets van en dat is ook juist de bedoeling. Want als u niets merkt, functioneert uw correctiesignaal zoals het hoort en hebben de mensen achter de schermen hun werk goed gedaan.

Niet alleen uw trekkers, machines en apparatuur varen wel bij goed onderhoud, dat doet een RTKgps- correctiesignaal ook. Goed onderhouden technologie is up-to-date qua hard- en software en is geschikt om de voortschrijdende techniek en het toenemende aantal RTK-gebruikers bij te kunnen benen. Zo is er capaciteit nodig om te kunnen omgaan met de satellietsystemen Galileo en Beidou, die afgelopen jaar operationeel zijn geworden. De eerste ervaringen van MoveRTK gebruikers met GNSS-apparatuur, wat geschikt is voor het ontvangen van deze satellietsignalen, zijn bijzonder positief. Ze ervaren een beter bereik in stedelijke omgevingen en bosrijke omgevingen, waar voorheen maar een beperkt aantal satellieten beschikbaar was. Dat zijn er nu veel meer. Dankzij goedkopere componenten worden gps-apparatuur en stuurautomaten voordeliger en dat vertaalt zich in meer gebruikers en een grotere behoefte aan bandbreedte voor correctiesignalen. Ook op dat vlak evolueren de technieken en systemen van MoveRTK continu om aan ieders verwachting te kunnen blijven voldoen. Met een grote nauwkeurigheid, voldoende capaciteit en meervoudig uitgevoerde technologieën en back-ups, zodat u niets merkt van eventuele storingen of problemen. Er staat altijd een back-upsysteem klaar om deze op te vangen. Redundantie heet dat met een mooi woord. En dat ziet u niet, maar het is er wel!

Stop Diefstal-campagne

LTO is samen met de brancheorganisaties Cumela en Fedecom en Platform Veilig Ondernemen de campagne ‘Stop Diefstal’ gestart. Deze campagne roept ondernemers op om kostbare gps-apparatuur voor landbouw en grondverzet te registeren en te markeren. Veel loonbedrijven en ook boeren zijn de afgelopen jaren slachtoffer geworden van rondtrekkende bendes die het hebben voorzien op gps-apparatuur en terminals. Bendes die u niet ziet, maar er helaas wel zijn. Sinds april 2019 zijn al honderden ondernemers hiervan de dupe geworden. Volgens Cumela is er al voor ruim 7 miljoen euro aan apparatuur verdwenen. Diefstal is nooit helemaal te voorkomen maar u kunt wel maatregelen treffen om het voor dieven extra moeilijk te maken. Zo kunt u uw gps-apparatuur registreren met de ‘Stop heling’-app en een markeringsset aanvragen via www.cumela.nl/stopdiefstal.

Zorgt u voor uw kostbare apparatuur? Dan zorgt MoveRTK ervoor dat u te allen tijde uw correctiesignaal beschikbaar hebt! LTO-leden krijgen € 250 korting per jaar.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.