Lekkere koffie, goede service en een substantiële korting

28 augustus 2020

|

Rose

Boot & Dart Boomkwekerijen kiest al jaren voor het koffieconcept van Selecta, vertelt bedrijfsleider Geert Mutsaers. De substantiële korting die het bedrijf krijgt via LTO Ledenvoordeel maakt die keus extra voordelig.

Het bedrijf is één van de grootste boomkwekerijen in Nederland. Het kweekt een compleet assortiment op drie locaties in Nederland: Zundert, Boskoop en Leersum. Mutsaers werkt vanuit Zundert. Daar kweekt het bedrijf op 100 hectare humeuze zandgrond bos- en haagplantsoen, solitaire bomen en laanbomen, en heesters in potten. Op de locatie in Zundert werken veertig vaste medewerkers en in drukke tijden tien tot vijftien meer. Allemaal drinken ze koffie. Bovendien is het een komen en gaan van klanten en van chauffeurs van vrachtauto’s die bomen komen laden. In het hoogseizoen rijden dagelijks tientallen vrachtauto’s het erf op en af. Mutsaers laat de koffie, de ingrediënten en alle toebehoren verzorgen door Selecta.

Op twee plekken op het bedrijf staat een koffiemachine: in het kantoor en in de kantine die zich in één van de loodsen bevindt. In het kantoor maken meestal vijf of zes mensen gebruik van de koffiemachine. Het zijn kantoormedewerkers en klanten. Ze kunnen genieten van koffie, cappuccino en espresso van gemalen bonen. De machine maalt die vers voor elke kop. Dat duurt iets langer, maar dat is geen punt bij een klein aantal gebruikers. Daar krijg je ook wat voor terug. ‘Lekkere koffie’, zegt Mutsaers. De machine biedt ook de mogelijkheid van chocomelk, maar die is niet in gebruik.

Meer mensen tegelijk
In de kantine in de loods drinken veel meer mensen tegelijk koffie. Soms willen daar twintig kwekerijmedewerkers en chauffeurs tegelijk koffie pakken. Daarom heeft Mutsaers daar niet gekozen voor versgemalen bonen, maar voor vriesdroog koffie. Dat werkt veel sneller. Koffie van versgemalen bonen zou te lang duren, legt hij uit. ‘Als dan de laatste medewerker binnenkomt, is de eerste alweer weg. Dan is er minder tijd voor sociale contacten. Daar is de pauze óók voor.’ Sinds de corona heeft Mutsaers wel aanpassingen moeten doen, vooral om in de kantine de anderhalve meter afstand te kunnen handhaven. Een deel van de kwekerijmedewerkers houdt nu geen koffiepauze in de kantine, maar in het kantoor. De medewerkers die op de percelen aan de overkant van de weg werken, drinken daar nu ook de koffie in een loods. Zij komen in deze coronatijd niet meer naar de kantine voor de koffiepauze.

Andere aanbieders
De bedrijfsleider wordt regelmatig benaderd door andere aanbieders van koffie en koffiemachines. Maar hij is tevreden over de kwaliteit van de apparatuur en van de dienstverlening die Selecta biedt. Hij is al jaren ‘trouwe’ klant. ‘Een koffiemachine moet het gewoon doen’, zegt hij. ‘Als dat niet zo is, wil je dezelfde dag service. Dat gebeurt ook. Maar eigenlijk werkt het altijd goed en is er nooit iets kapot.’ Bovendien krijgt het bedrijf als ZLTO-lid via LTO Ledenvoordeel korting op koffiemachines en op de ingrediënten. ‘Vooral op de ingrediënten is dat een substantiële korting’, zegt Mutsaers. Hij ziet daarom weinig reden om een andere aanbieder te zoeken.

Koffie en apparatuur nieuws

16 augustus 2022

Koffie ijskoud het lekkerst

Echt genieten van koffie in de zomer doe je met ijskoffie.

13 september 2021

‘Iedereen is tevreden over de koffie’

Komkommerbedrijf Van den Bosch in Berkel en Rodenrijs (ZH) gebruikt al meer dan tien jaar koffiemachines van Selecta.

14 augustus 2020

Selecta introduceert CO2 koffieproject

Selecta is een project opgestart om 5000 kilo groene bonen met zo min mogelijk CO2 emissie bij de eindconsument te krijgen.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.