MoveRTK beweegt met u mee, ook zonder 3G

30 november 2021

|

Rose

3G gaat verdwijnen. En daarmee bedoelen we niet het coronabeleid, maar de 3G-signalen voor mobiele telefonie en nog veel belangrijker, datacommunicatie. Telecomproviders stappen over op 4G en dat kan betekenen dat uw RTK-correctiesignaal hapert of wegvalt. Het is nu tijd voor actie!

Sinds de start van MoveRTK in 2011 zet het bedrijf achter het bekende RTK-correctiesignaal in op betrouwbare en innovatieve technologie voor een betaalbare prijs. Er is vanaf het begin gekozen voor mobiel internet voor een vast en laag bedrag en niet voor betalen per minuut zoals gebruikelijk bij mobiele telefonie. Dankzij de introductie van 3G op de 2.100 MHz band werd het versturen van continue datastromen mogelijk en met de komst van een lagere 3G-frequentie, 900 MHz, nam het bereik en dus ook de dekking van het netwerk verder toe. MoveRTK gebruikers profiteerden veelal als eerste daarvan. Sinds 1 november is KPN echter alleen nog actief met een 3G-netwerk op die 900 MHz-frequentie. Dat betekent dat oudere apparatuur met een 2G en/of 3G-modem met uitsluitend 2.100 MHz ondersteuning sinds die tijd problemen kan ondervinden doordat dan alleen nog 2G kan worden gebruikt. Denk daarbij aan gps-systemen en stuurautomaten. Wat kunt u doen om te blijven rijden?

Onderneem nu actie
Bij MoveRTK merken ze tijdens de contacten met gebruikers dat velen afwachtend zijn als het gaat om het verdwijnen van het 3G-netwerk. Terwijl het raadzaam is om juist nu, voordat de laatste operationele 3G-frequentie op 900 MHz verdwijnt per 1 april 2022, actie te ondernemen. Dat is ten tijde van het zaai-, plant- en pootseizoen en niets is dan vervelender dan een instabiel of ontbrekend RTK-correctiesignaal want dat betekent stilstand! De winter staat voor de deur en gebruik die tijd om uw gps-apparatuur en stuurautomaten te controleren. Daarbij is het belangrijk dat u controleert of uw apparatuur een modem heeft die 4G ondersteunt. Dat is de opvolger van 3G die bovendien, door een grotere bandbreedte, extra functionaliteiten kan leveren zoals draadloze datacommunicatie, hulp op afstand en het real-time synchroniseren van AB-lijnen en perceelsgrenzen. Let op: ook relatief jonge apparatuur van een paar jaar oud kan nog een 2G/3G-modem bevatten! De meeste fabrikanten kunnen op basis van type en bouwjaar van de apparatuur aangeven welk type modem aanwezig is. Heeft u geen idee of uw apparatuur van 3G, 4G of zelfs nog 2G gebruikmaakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw mechanisatiebedrijf of leverancier. Wees voorbereid en controleer de actualiteit en compatibiliteit van uw gps-apparatuur. Net zoals u dat waarschijnlijk doet met uw laptop, pc en smartphone.

Geen zorgen met MoveRTK-abonnement
Het goede nieuws is dat MoveRTK niet verandert. De simkaart van MoveRTK ondersteunt al geruime tijd zowel 2G/3G als 4G-frequenties en daarmee switcht uw modem automatisch naar het sterkste signaal zonder dat u er erg in heeft. Zoals het hoort trouwens! Ze verwachten bovendien dat het nog wel een jaar of 10 duurt voordat 5G of 6G 4G eventueel gaat vervangen. Bovendien is de meerwaarde van 5G voor de belangrijkste service van MoveRTK, een nauwkeurig, betrouwbaar en stabiel RTK-correctiesignaal, nihil.

MoveRTK beweegt met u mee, ook zonder 3G, zodat u kunt blijven (recht) rijden! Meer weten over MoveRTK? Kijk op de website!

Naar MoveRTK.nl

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.