Stalbranden en verzekerbaarheid

3 augustus 2018

|

Rose

Gewijzigd verzekeringspakket vaak onhaalbaar

Door de opmars van het aantal (stal)branden op agrarische bedrijven hebben een aantal verzekeraars besloten om het door hun aangeboden verzekeringspakket drastisch onder de loep te nemen.

Als agrarisch ondernemer maakt u lange dagen en worden allerlei randzaken uitbesteed aan derden, waaronder het verzekeren van uw bedrijf. U betaalt per jaar een forse premie en bij een calamiteit wenst u goed verzekerd te zijn. Ook verwacht u daarbij een passend advies wat aansluit bij uw onderneming en een duidelijk polis.

Advies van LTO Verzekeringen

De adviseurs van LTO Verzekeringen komen regelmatig hernieuwde verzekeringspakketten van diverse maatschappijen tegen. De in dit pakket aangegeven preventie eisen waar u aan dient te voldoen, blijken in de praktijk vaak onhaalbaar te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u bij het lassen of slijpen onder toezicht dient te staan door iemand met een brandblusser, wat in de praktijk een onmogelijke opgave blijkt te zijn. Ook kan er door de verzekeraar een rookverbod op uw bedrijf zijn geëist en dient er een aparte rokersruimte te worden ingericht.

Bij schade dient u echter wel aan te tonen dat u aan de preventie eisen heeft voldaan, anders vervalt elk recht op eventuele uitkering. Dit kan zeer vervelende consequenties voor uw bedrijfsvoering hebben.

Indien u een afspraak met één van adviseurs maakt, neemt hij samen met u het verzekeringspakket onder de loep. U dient namelijk goed verzekerd te zijn!

Maak een afspraak met LTO Verzekeringen

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.