Verhuurbedrijf Boels zet in op duurzame machines

7 december 2022

|

Rose

Verhuurbedrijf Boels Rental investeert fors in eco-machines zoals elektrische, hybride en accumachines en gereedschappen. Steeds meer klanten hebben zonnepanelen en kunnen de accu’s zelf goedkoop opladen. Dat bespaart veel liters dure diesel. Boels zet zo stappen naar een machinepark met minder CO2-uitstoot. 

Boels is een echt Limburgs familiebedrijf. De vader van de huidige eigenaar Pierre Boels startte het bedrijf in 1977 in Sittard. Inmiddels is Boels het op één na grootste verhuurbedrijf in Europa, met vestigingen in achttien landen. Maar Nederland blijft de basis, verzekert accountmanager Roy Senden, die binnen Boels onder andere verantwoordelijk is voor de agrarische markt. Boeren en tuinders huren vaak machines en ander materieel bij Boels. Senden heeft het eens op een rijtje gezet. In dat rijtje scoren bijvoorbeeld toiletten en schaftwagens hoog.

Senden gaat ervan uit dat die meestal gebruikt worden voor personeel dat op het veld aan het werk is, bijvoorbeeld bij de oogst van vollegrondsgroenten. Trilplaten, shovels, hoogwerkers en klimaatbeheersing scoren ook goed. Onder klimaatbeheersing vallen bijvoorbeeld ventilatoren, verwarming en koelapparatuur. Het streven van Boels is om de ‘verhuurvloot’ altijd up-to-date te houden. ‘We hebben als regel dat  machines na vijf jaar vernieuwd worden’, vertelt Senden. ‘Daardoor hebben we altijd een vrij jonge verhuurvloot. Dat betekent dat klanten altijd met de nieuwste technieken kunnen werken en dat er minder kans op storingen is. Bovendien is het veiliger werken met jonge machines.’

 Andere optie: leasen

Boeren en tuinders kunnen niet alleen machines huren bij Boels, ook leasen is een financieel voordelige optie. Senden geeft aan dat leasen een goed alternatief kan zijn voor zelf investeren in machines, zeker in deze tijd met heel veel onzekerheden over de toekomst. ‘Met lease kunnen we klanten volledig ontzorgen’, verzekert de accountmanager. ‘Klanten kunnen bijvoorbeeld 24 uur per dag terecht bij onze servicedienst en als onderhoud van een machine langer duurt dan 24 uur, levert Boels een ander machine.’

Duurzaamheid

Doordat Boels machines regelmatig vernieuwt, wordt de vloot steeds duurzamer. ‘We investeren nu veel in accu-, elektrische en hybride machines. Die zijn steeds energiezuiniger, stoten minder CO2 uit en geven een forse besparing op dure diesel. Onze groene machines zijn te herkennen aan een eco-label.’ Senden constateert dat de meeste elektrische werktuigen qua capaciteit tegenwoordig niet meer hoeven onder te doen voor werktuigen die op diesel draaien. Ook werkduur is vaak geen bezwaar meer. Met veel elektrische machines kan een hele dag gewerkt worden, voordat de batterij leeg is. Voor boeren en tuinders met zonnepanelen op hun daken zijn elektrische en hybride machines extra interessant, stelt Senden. ‘Die kun je overdag gebruiken en ’s avonds zelf opladen met je eigen stroom. Dat geeft een enorme besparing op brandstofkosten.’

30 procent korting voor leden

Leden van LTO krijgen bij Boels Rental een korting van 30 procent op alle machines en gereedschappen op de vestigingen. Het is wel nodig om eerst even een account aan te maken via de website van LTO Ledenvoordeel. Bestellen kan op diverse manieren: via de website, telefonisch of in één van de vestigingen. Met meer dan honderd vestigingen in Nederland is er altijd wel een Boels-vestiging in de buurt.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.