World Restart a Heart Day 2024

8 oktober 2024

|

Rose

Op 16 oktober wordt ieder jaar wereldwijd de World Restart a Heart Day georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Kids save lives’. Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van reanimatie door omstanders – en dus ook kinderen – bij een circulatiestilstand.

Ambulance vaak te laat op het platteland

Bij een reanimatie zijn de eerste zes minuten cruciaal. Omstanders zijn vaak sneller ter plaatse dan de hulpdiensten. Zeker op het platteland, waar de aanrijdtijd van de ambulance vaak langer is. In deze kostbare minuten kunnen omstanders helpen, vooral omdat 70% van de gevallen van een circulatiestilstand in en om het huis plaatsvinden. Door sneller te beginnen met reanimeren, kunnen meer levens gered worden! LTO Ledenvoordeel wil graag dat steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om te leren reanimeren en weten hoe een AED gebruikt wordt.

Een kleine investering kan veel betekenen

Bij Nick Vullings van VOF Nabben staat veiligheid hoog in het vaandel. Dit voorjaar hebben ze daarom een belangrijke stap gezet om de veiligheid van hun medewerkers en de gemeenschap te waarborgen. Ze schaften namelijk een AED (Automatische Externe Defibrillator) aan via LTO Ledenvoordeel.

Hoewel de AED eenvoudig te bedienen is zonder training, hebben verschillende medewerkers een BHV-cursus gevolgd. ‘Hier hebben ze onder andere geleerd hoe om te gaan met een AED,’ legt Vullings uit. ‘Aan het overige personeel is een instructievideo getoond, zodat iedereen weet hoe te handelen in een noodsituatie en hoe de AED te gebruiken indien nodig.’

De AED-kast is beveiligd en toegankelijk voor medewerkers en burgerhulpverleners. Vullings raadt andere LTO-leden aan om ook een AED te laten installeren: ‘Door het aanschaffen van een AED kun je levens redden. Het is een kleine investering die heel veel kan betekenen.’ Lees verder

Ontvang nu een gratis training bij uw AED

Als omstanders snel beginnen met reanimeren, kunnen meer levens gered worden. Leer daarom uw familie en uw medewerkers reanimeren. Via LTO Ledenvoordeel kunnen leden twee typen AED’s bestellen met korting, namelijk de Philips HeartStart HS1 AED, de meest verkochte, snelste en makkelijkste AED ter wereld en de Philips HeartStart FRx AED, die stof- en spuitwaterbestendig is waardoor hij zeer geschikt is voor bijvoorbeeld in een stal of buiten op het erf.

Daarbij kunnen leden ook een onderhoudscontract afsluiten en desgewenst een training voor familie en personeel aanvragen. Bestelt u deze week (14 t/m 20 oktober) een Philips AED via LTO Ledenvoordeel dan krijgt u een gratis training AED- & Reanimatiebeginselen t.w.v. €250,-!

  • -20%

AED

Via AED360-ProCardio bestelt u deze AED's met ledenkorting.
Bekijk dit voordeel

Veiligheid nieuws

8 oktober 2024

Camera's zien ongewenste gebeurtenissen

Akkerbouwer Huibert Janse liet elf camera's van All Right Security aanbrengen op en in zijn schuren.

28 augustus 2024

5 tips om uw terrein veiliger te maken

Wat kunt u zelf doen om de kans op diefstal te verkleinen? BauWatch zet een aantal tips voor u op een rijtje.

27 augustus 2024

AED levensreddend hulpmiddel voor VOF Nabben

Bij VOF Nabben staat veiligheid hoog in het vaandel. Ze schaften namelijk een AED (Automatische Externe Defi brillator) aan via LTO Ledenvoordeel.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.