Voordelige asbestinventarisatie

Op veel agrarische bedrijven is asbest toegepast als dakbedekking. Als de vezels van asbest vrijkomen kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Het wordt daarom verplicht om asbest te saneren. Dit begint met het in kaart brengen van het materiaal door het uitvoeren van een asbestinventarisatie. LTO Ledenvoordeel heeft prijsafspraken gemaakt met RPS. Hierdoor betaalt u een scherpe prijs voor asbestinventarisatie.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Hoe werkt zo'n asbestinventarisatie?

Een asbestinventarisatie geeft duidelijkheid of asbest in een gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen de toepassingen zich bevinden en de staat van het materiaal. Hieronder ziet wat een asbestinventarisatie Type A conform SC-540 inhoudt. 

 Stap 1. Historisch onderzoek
Het uitvoeren van een vooronderzoek door middel van het planmatig voorbereiden, bestuderen van door de opdrachtgever aan te leveren bouwkundige en bestekken/werkomschrijvingen en tekeningen op toegepaste asbestverdachte materialen, inclusief het maken van een onderzoeksplan.
 
Stap 2. Visuele inspectie/monstername/analyses
Het door middel van een visuele inspectie controleren van de asbestverdachte bouwkundige onderdelen. En het door middel van een inventarisatie kwantificeren van de aanwezig bouwkundige asbestbronnen.
 
Stap 3. Het uitwerken van de rapportage
  • Aangeven van de asbestbronnen op de plattegronden en/of geveltekeningen;
  • Korte omschrijving van de monsternameplaats + kwantificeren van de brontypes;
  • Risicoclassificatie middels SMA-rt 2009-APR
  • Foto’s genummerd naar de monsternameplaats;
  • Rapportage in pdf-formaat per e-mail.

Wilt u een inventarisatie met ledenvoordeel?

Om leden te ondersteunen met hun saneringsplannen heeft LTO Ledenvoordeel voordelige prijsafspraken gemaakt met RPS. Het tarief is mede afhankelijk van het formaat en het aantal schuren die op uw locatie geïnventariseerd dienen te worden.

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.