‘Iedereen is tevreden over de koffie’

13 september 2021

|

Rose

Komkommerbedrijf Van den Bosch in Berkel en Rodenrijs (ZH) gebruikt al meer dan tien jaar koffiemachines van Selecta. ‘De kwaliteit is goed, de service is goed en iedereen is tevreden over de smaak’, zegt Mirjam van den Bosch.

De familie Van den Bosch teelt komkommers op drie locaties: twee naast elkaar in Berkel en Rodenrijs en één in Pijnacker. In totaal omvat het bedrijf 5,4 hectare. Mirjam van den Bosch vertelt het in de kantine van de hoofdlocatie in Berkel en Rodenrijs. Het personeel is al naar huis. De komkommers zijn voor vandaag geplukt en onderweg naar afnemers in binnen- en buitenland. Arno en Mirjam van den Bosch zijn samen eigenaar van het bedrijf. Mirjam van den Bosch doet vooral de administratie en de registraties. Daarnaast is ze dagelijks bezig met inpakken van het product.

De eigenaren hebben vier mensen in vaste dienst en maken standaard gebruik van één zzp-er. In de zomer als de productie het grootst is, werken er meer mensen op het bedrijf. ‘In totaal zijn er nu dertig mensen aan het werk, waaronder een aantal Poolse medewerkers via een uitzendbureau’, vertelt de onderneemster. Er wordt meestal gewerkt in twee teams: één op de locaties in Berkel en Rodenrijs en één in Pijnacker.

Polen houden van zoet
In de kantine geeft Van den Bosch uitleg over de koffiemachine van Selecta. Het apparaat maakt naast gewone koffie ook diverse varianten zoals latte macchiato, cappuccino en Wiener melange. Ze drinkt zelf het liefst alleen zwarte koffie. Haar zwager drinkt graag de latte macchiato. Niet alleen koffiesoorten zijn populair, ook voor de chocolademelk zijn veel liefhebbers. De kinderen komen ‘s winters eveneens graag naar de kantine voor een beker chocolademelk uit de automaat.

Poolse medewerkers houden van zoet, is haar ervaring. ‘Polen kiezen koffie met suiker en doen er dan nog een extra suikerklontje bij.’

De koffiemachine vraagt nauwelijks onderhoud. Alleen af en toe even schoonmaken en iedere dag de lekbak legen. Eén keer per jaar komt een medewerker van Selecta voor een onderhoudsbeurt van de machine. Dat zit in de service-overeenkomst die Van den Bosch heeft afgesloten.

De huidige koffiemachine is nu twee jaar oud. Hij doet het altijd. Alleen helemaal in het begin lekte de machine een keer water, maar een monteur kwam direct en loste het snel op. ‘Ze komen gelijk; we hebben dus altijd koffie.’ Tot nu toe heeft het bedrijf meestal voldoende aan één koffiemachine. Maar in de zomer, als er meer mensen aan het werk zijn, is dat aan de krappe kant. ‘Dan zou een tweede automaat goed uitkomen’, constateert ze.

De Zuid-Hollandse ondernemer bestelt de koffie en andere ingrediënten én alle toebehoren als bekertjes via de webshop van LTO Ledenvoordeel. ‘Dat scheelt best veel in prijs’, stelt ze vast.

Al meer dan tien jaar staat er een koffiemachine van Selecta op het bedrijf van Van den Bosch. ‘Wij zijn nooit veranderd’, zegt Van den Bosch. ‘Daar was ook geen reden voor. De kwaliteit is goed, de service is goed en iedereen is tevreden over de smaak.’

Meer informatie over uw voordeel bij Selecta?

Koffie en apparatuur nieuws

16 augustus 2022

Koffie ijskoud het lekkerst

Echt genieten van koffie in de zomer doe je met ijskoffie.

28 augustus 2020

Lekkere koffie, goede service en een substantiële korting

Boot & Dart Boomkwekerijen kiest al jaren voor het koffieconcept van Selecta, vertelt bedrijfsleider Geert Mutsaers.

14 augustus 2020

Selecta introduceert CO2 koffieproject

Selecta is een project opgestart om 5000 kilo groene bonen met zo min mogelijk CO2 emissie bij de eindconsument te krijgen.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.