LTO VerzuimCare was uitkomst voor kwekerij WaLeRo

9 maart 2021

|

Rose

Voor het eerst in tientallen jaren had paprikakwekerij WaLeRo in Bleiswijk vorig jaar een langdurig zieke. Naar de doorbetaling van zijn salaris had het bedrijf dankzij hun ziekteverzuimverzekering, bij LTO Verzekeringen, de LTO VerzuimCare geen omkijken.

De naam van paprikakwekerij WaLeRo in Bleiswijk is samengesteld uit de drie voornamen van de broers Walter, Leon en Ronald van den Bosch. ‘Eind van het jaar stopt Leon ermee en wordt Walters zoon Luc, die nu als teeltmanager bij ons werkt, mede-eigenaar’, zegt Ronald van den Bosch. ‘Of we de naam van het bedrijf dan gaan veranderen in WaLuRo weten we nog niet, maar het scheelt maar een lettertje.’ Het teeltseizoen bij de kwekerij van in totaal 14,5 hectare loopt van eind november tot begin november. Tijdens de oogst van de paprika’s, die half maart begint, lopen er op de werkvloer tot wel veertig tijdelijke krachten rond, maar de broers hebben slechts drie mensen vast in dienst.

Arbodienst
Toch zijn ze blij dat ze een verzuimverzekering hebben via LTO Verzekeringen; de LTO VerzuimCare. ‘Vorig jaar is één van onze medewerkers bijna twaalf weken ziek geweest’, zegt Van den Bosch. ‘Gelukkig is hij weer opgeknapt, want dat is natuurlijk het belangrijkste. En het doorbetalen van zijn salaris is door LTO Verzekeringen naar tevredenheid geregeld.’ De kweker legt uit dat het bedrijf de zieke werknemer via een speciale website van LTO VerzuimCare heeft aangemeld en dat de eerste veertien ziektedagen voor eigen rekening zijn.

Adviseur bij LTO Verzekeringen Henk Houtman voegt daaraan toe dat de melding terecht komt bij de Arbodienst waarbij de klant is aangesloten en dat die zorgt voor de controle en het opstellen van een poortwachtersdossier. Naar aanleiding van hun informatie regelt LTO Verzekeringen de uitkering, gebaseerd op de polis. Van den Bosch geeft aan dat het de eerste keer in tientallen jaren was dat een medewerker voor langere tijd uitviel door ziekte. ‘Nadat we alle gegevens hadden doorgegeven, hadden we naar de betaling geen omkijken meer. Dat was maar goed ook, want het was al lastig genoeg om losse krachten in te schakelen om de werkzaamheden over te nemen.’

‘LTO Verzekeringen staat altijd voor ons klaar’
De paprikakwekers hebben al minstens 30 jaar contact met Henk Houtman als adviseur voor verzekeringen. Toen Houtman vijftien jaar geleden overstapte naar LTO Verzekeringen zijn ze met hem meegegaan. ‘We hebben al onze zakelijke en privéverzekeringen via hem afgesloten. Eén keer per jaar komt hij langs om alle polissen door te nemen en te kijken of er iets bij of af kan’, zegt Van den Bosch. ‘Het is gemakkelijk om voor alle verzekeringen met dezelfde persoon te schakelen. Henk kent de glastuinbouw en weet hoe dingen bij ons werken. Wat verzekeringszaken betreft, staat hij altijd voor ons klaar. En met de sneeuw die in februari is gevallen, belde hij zelf om te vragen of we schade hadden. Dat was gelukkig niet zo, maar het geeft wel aan hoe betrokken Henk bij ons bedrijf is.’

LTO VerzuimCare
Als expert in verzuimbegeleiding biedt LTO Verzekeringen een totaaloplossing met LTO VerzuimCare. Vanaf dag één na de ziekmelding wordt het verzuim opgepakt en wordt de medewerker begeleid gedurende het gehele verzuimtraject. Van begin tot eind, ook bij arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan LTO VerzuimCare volledig afgestemd worden op de geldende cao.

Meer over VerzuimCare

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.