Vertrouwen op LTO VerzuimCare

4 maart 2022

|

Rose

Houwenplant is een echt familiebedrijf, dat is gespecialiseerd in het kweken, verkoopklaar maken en verhandelen van anthuriums. Het bedrijf hecht aan een goed personeelsbeleid, mede om de kans op ziekteverzuim te verminderen. Als er toch een medewerker ziek is, weten ze dat ze kunnen vertrouwen op LTO VerzuimCare. 

Tom en Jany van der Houwen hebben destijds het Westlandse bedrijf opgericht. Hun twee kinderen Johan en Martine zijn nu medeeigenaar van het potplantenbedrijf, samen met Marco van der Goes. De anthuriumkwekerij omvat twee locaties: 3,5 hectare in Hoek van Holland en 3,5 hectare in De Lier. Houwenplant is gevestigd in Hoek van Holland. De verkooporganisatie biedt diverse collecties anthuriums aan, zoals de Diamond Collectie, Success Collectie en de Nature Collectie.

Een sterk punt van Houwenplant is dat het een breed assortiment heeft en een breed scala aan potmaten. ‘We hebben voor elk wat wils’, legt Martine van der Houwen uit. Het bedrijf kan de planten winkelklaar leveren, inclusief sticker met barcode, hoezen, keramiek of andere toegevoegde waarde. In totaal werken er op het bedrijf achttien vaste medewerkers en een aantal uitzendkrachten. Het is nu een drukke tijd. De drukte begint rond kerst en loopt door tot in mei. In die periode zijn achtereenvolgens Valentijnsdag in februari, de internationale vrouwendag in maart en de Europese moederdagen op verschillende data in mei.

Ziekteverzuim verminderen

Martine van der Houwen is onder andere verantwoordelijk voor de verzekeringen van het bedrijf. De tuindersfamilie is al vele jaren klant bij LTO Verzekeringen. Eerst alleen met de verzekeringen voor de gewassen en de opstanden en later ook de verzuimverzekering LTO VerzuimCare. Van der Houwen is ervan overtuigd dat ze dankzij de begeleiding van adviseur Henk Houtman van LTO Verzekeringen het beste zijn verzekerd. ‘Hij denkt met ons mee en als er wat is, kunnen we snel schakelen met LTO Verzekeringen. Schades worden goed afgewikkeld.’ De Westlandse ondernemersfamilie hecht veel waarde aan een goed personeelsbeleid, legt Van der Houwen uit. ‘Personeel is je meest kostbare goed’, zegt ze. ‘We proberen als bedrijf om met goed personeelsbeleid de kans op ziekteverzuim te verminderen en als er toch een medewerker voor een langere periode ziek is, weten we dat die met LTO VerzuimCare een goede begeleiding krijgt.’ Ze vindt het ook gebruiksvriendelijk dat ze bij verzuim van een medewerker de gegevens slechts één keer hoeft door te geven voor twee partijen, namelijk zowel voor de verzekering als voor de arbodienst die is aangesloten bij VerzuimCare. ‘Dat werkt goed‘, is de ervaring van Van der Houwen.

Veel ervaring in glastuinbouw

De familie Van der Houwen vindt het belangrijk dat LTO Verzekeringen goed thuis is in de glastuinbouw. Hun adviseur Henk Houtman heeft tientallen jaren ervaring in de sector. Ze vinden het ook prettig dat hij hen veel werk uit handen neemt: ‘Hij denkt met ons mee’, vertelt Martine. ‘Verzekeren is goed, maar het kost wel veel geld. Henk kijkt wat de markt doet, als hij ziet dat wij met een polis duurder uitkomen, kijkt hij hoe dat anders kan. Hij kent zijn vakgebied door en door en dat is goed voor zijn klanten.’

LTO VerzuimCare

Als expert in verzuimbegeleiding biedt LTO Verzekeringen een totaaloplossing met LTO VerzuimCare. Vanaf dag één na de ziekmelding wordt het verzuim opgepakt en wordt de medewerker begeleid gedurende het gehele verzuimtraject. Van begin tot eind, ook bij arbeidsongeschiktheid. Daarnaast kan LTO VerzuimCare volledig afgestemd worden op de geldende cao.

Kijk voor meer informatie op ltoverzekeringen.nl/verzuim

Verzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.