Zonnepanelen nog steeds in trek

21 april 2020

|

Rose

Coronacrisis of niet… Investeren in zonnepanelen is nog steeds een goed idee. Niet alleen zal de vraag naar duurzame energie nog altijd toenemen, de salderingsregeling pakt ook gunstiger uit dan verwacht. We vroegen aan onze leverancier van zonnepanelen wat zij merkte van de coronacrisis.

Rob Marijnusse van Tenten Solar vertelt: ‘De vraag is nog net zo groot als voorheen, zowel particulier als zakelijk. Er is nog steeds veel interesse en aanvragen gaan gelukkig nog net zo vaak door. Ik merk tot nu toe eigenlijk weinig, behalve dat we het net iets anders aanpakken als we nu op een bedrijf komen. We nemen nog meer hygiënemaatregelen dan anders.’

Wat doen jullie anders nu?
Sowieso bellen we altijd eerst met klanten en als we naar ze toekomen voor een uitgebreider gesprek is dat altijd in goed overleg en houden we ons uiteraard steeds aan de 1,5 meter regel. Ook bij de installatie zelf houden we de veiligheid van een ieder goed in de gaten. Zowel naar klanten toe maar ook tussen de installateurs onderling wordt er gelet op de veiligheid.

Zijn er evenveel aanvragen?
Omdat duurzame energie opwekken met zonnepanelen zo’n goed rendement heeft investeren nog steeds veel boeren. Juist binnen het salderingsgebied is het nu gunstig (in de praktijk tot ca 80.000 kWh per jaar). Nu investeren betekent dat je zo snel mogelijk terugverdient.
Marijnusse ligt toe: ‘Mensen zoeken zekerheid en zonnepanelen is een vrij zekere investering omdat je goed kunt berekenen wat het op levert. In sommige segmenten is er natuurlijk wat onzekerheid. Bijvoorbeeld de tuinbouwsector. Soms wil men pas over een paar maanden de knoop door hakken om te investeren, maar er wordt nu wel alvast het één en ander uitgezocht en offertes aangevraagd.

Hebben jullie geen last van inkoopproblemen omdat panelen vaak in het Midden Oosten gemaakt worden?
Wij kopen over het algemeen groot in. Ook recent nog hebben we grote partijen zonnepanelen besteld om aan de vraag te kunnen voldoen. We ervaren gelukkig geen problemen met leveringen vanuit China, dus we hebben geen last van inkoopproblemen. Ook de prijs kunnen we daarom goed vast houden. Dus eigenlijk ervaren we geen gevolgen voor de inkoop of voor de afnemers.

Salderingsregeling
De overheid heeft onlangs aangekondigd dat de salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen in stapjes van 9% afgebouwd zal worden in plaats van 11%. Minder snel dus dan verwacht. Lees in dit artikel meer over de voordelen van salderen.

Meer weten over zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel met onze energieadviseurs.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.