Opslag voor mest, water en biogas

8 juni 2023

|

Rose

Genap heeft een zeer goede naam in de agrarische sector. Al sinds 1951 levert ze opslagsystemen en afdekkingen voor mest, digestaat, biogas, slib, water en andere vloeistoffen.

Veel veehouders hebben een krappe mestopslag. Zo ook de mestopslag van melkveehouder Hanco Bastiaansen uit Etten-Leur. Daarom liet hij door Genap een gaasmatsilo bouwen, die relatief snel en eenvoudig is te plaatsen. Bastiaansen is blij dat de spanning van een te krappe mestopslag is verdwenen en dat hij niet meer onder slechte omstandigheden hoeft uit te rijden. Hij vindt het ook handig dat de silo eventueel makkelijk is te verplaatsen, al is hij dat voorlopig niet van plan. De silo is vrij simpel uit elkaar te halen en ergens anders weer op te bouwen.

Een foliebassin of mestsilo is vaak binnen vier weken al te plaatsen, inclusief het aanvragen van de benodigde melding of vergunning. Ook het uitbreiden van de opslagcapaciteit kan redelijk snel. Genap werkt volgens het alles-in-1-concept. Dit houdt in dat u nergens naar hoeft om te kijken. De productie, het plaatsen, het keuren én het onderhoud van uw silo of bassin is geregeld. Het systeem wordt gebruiksklaar opgeleverd en u heeft één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden. De opslag voldoet aan de KOMO-richtlijnen. Dit betekent dat de producten en bouwprocessen objectief zijn getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen.

Bastiaansen vertelt dat hij het uitrijden van de mest beter wilde verdelen over het jaar. ‘Ik wilde in augustus eerder stoppen en meer in het voorjaar uitrijden. Dan heeft het gras er meer aan.’ Hij ging op zoek naar een oplossing en kwam uit bij de gaasmatsilo van Genap. ‘Die is relatief goedkoop, relatief snel te plaatsen en je hoeft niet te heien en geen fundering of puinbaan aan te leggen’, zo verklaart hij de keus voor dit type opslag. Hij is tevreden over de nieuwe silo van Genap.

Korting voor LTO-leden

Genap regelt de productie, het plaatsen, het keuren én het onderhoud van silo’s of bassins voor opslag van mest, water, slib en andere vloeistoffen. Via LTO Ledenvoordeel krijgen leden korting op onder andere drijvende afdekkingen, spankappen, foliebassins en gaasmat-, golfplaat- en betonsilo’s.

Meer informatie over Genap

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.