Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand?

28 november 2018

|

Rose

Niemand hoopt er mee te maken te krijgen, maar het is erg belangrijk om goed voorbereid te zijn als een medewerker, bezoeker of familielid onwel wordt. Is er een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij u in de buurt? Het antwoord op deze vraag kan het verschil maken tussen overleven en overlijden.

Feiten en cijfers
Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 65 jaar en mannen worden 3 keer zo veel getroffen dan vrouwen. Slechts 10 tot 20% van de slachtoffers overleeft het. Met een AED in de buurt kan dit percentage flink omhoog. Dat is precies de reden dat er vanuit de LTO-achterban een verzoek kwam om AED’s collectief in te kopen. In de dorpskern of bij verenigingsgebouwen is vaak wel een AED aanwezig. Maar die liggen vaak de nodige kilometers van het boerenbedrijf af. Ook duurt het op het platteland vaak langer dan wenselijk voordat er een ambulance aanwezig is. Een AED op uw bedrijf kan daarom het verschil maken.

LTO Ledenvoordeel heeft een zorgvuldige aanbesteding gedaan en kan nu de betrouwbare Philips Heartstart AED aanbieden vanaf € 899. Deze AED werkt bovendien volledig automatisch, zodat vrijwel iedereen er mee overweg kan. Onze partnerleverancier biedt u ook de mogelijkheid voor een groepstraining op locatie. Hikt tegen de investering aan? Overweeg dan om met de buurt of met een lokale vereniging een AED aan te schaffen. Kijk voor meer informatie op ltoledenvoordeel.nl/aed

Veiligheid nieuws

19 april 2024

Waterdichte beveiliging tegen tijdelijke risico’s

Is er een risico op diefstal of vernieling, bijvoorbeeld van gps-systemen tijdens de oogst? BauWatch is specialist in tijdelijke beveiliging van terreinen met cameramasten.

1 maart 2024

LTO Ledenvoordeel en BouwTag zetten zich in voor veiligheid op boerenerf

LTO Ledenvoordeel en BouwTag werken samen om agrariërs een oplossing te bieden in materieelbeheer en diefstalpreventie.

1 februari 2024

LTO Ledenvoordeel en BauWatch bieden effectieve maatregelen voor agrariërs en duurzame energieleveranciers

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.