Mestsilokeuring met ledenvoordeel

Nadert uw bovengrondse mestopslag de afgelopen referentieperiode? Dan is het tijd voor een inspectie. Omgevingsdiensten eisen een Kiwa-gecertificeerde keuring: ook uw verzekeringsmaatschappijen stellen dit als voorwaarde voor dekking. Als lid van LTO kunt u uw opslag met 15% korting uw mestopslag laten keuren en reinigen. Ook kunt u bij Appel Bouw terecht voor de keuring van uw watersilo.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Mestsilokeuring

LTO Ledenvoordeel biedt u in samenwerking met Appel Bouw mestopslaginspecties aan tegen extra scherpe condities. Bespaar geld door tijdig een inspectie uit te laten voeren door Appel Bouw en verleng bovendien de levensduur van uw mestsilo.

Referentieperiode

Bij de aanleg van uw mestsilo is voor het complete systeem een referentieperiode afgegeven. Dit geeft aan gedurende welke periode de mestsilo of afdekking voldoen aan de wettelijke en functionele eisen. De referentieperiode kan dus worden gezien als een geldigheidsduur.

  • Betonnen of houten silo’s 20 jaar
  • Foliebassins, stalen silo’s en silo’s met binnenhoes 10 jaar
  • Betonnen afdekking 20 jaar
  • Houten, stalen of kunststof afdekkingen 10 jaar

Na de eerste keuring

U bent niet afhankelijk van fluctuerende energieprijzen. Heeft u de mogelijkheid om zelf te investeren, dan zijn zonnepanelen qua rendement in veel gevallen de meest interessante optie. Tegelijkertijd moet u als 100% eigenaar wel zelf het onderhoud regelen. De terugverdientijd van zonnepanelen varieert per situatie. Naast fysieke zaken, zoals de stand van het dak en de ligging, spelen deze factoren een rol:

Er is een technische inspectie nodig om de referentieperiode te verlengen. Na de eerste keuring gelden de onderstaande referentieperiodes:

Bij een inwendige en uitwendige keuring

  • Betonnen en houten silo’s en betonnen afdekking 10 jaar
  • Stalen silo’s 5 jaar ( verplicht inwendige keuring).

Bij een uitwendige keuring

  • Betonnen, houten, stalen silo’s en foliebassins 5 jaar
  • Kunststof, houten, betonnen of stalen daken 5 jaar

Bij uitwendige keuringen kan de nieuwe referentieperiode maximaal 5 jaar zijn. Indien er ook inwendig wordt gekeurd kan de nieuwe referentieperiode oplopen tot maximaal 10 jaar. De aangegeven periode wordt door de inspecteurs vastgesteld en staat vermeld op het keuringsrapport wat aan u wordt overhandigd.

Korting

Als LTO-lid ontvangt u 15% ledenvoordeel op uw mestsilokeuring. Voor een gerichte prijs kunt u de gegevens van uw mestsilo invullen. Aan de hand hiervan ontvangt u een voorstel.

Mestsilokeuring nieuws

2 maart 2015

Veilig de mestopslag schoonspuiten van buitenaf

Soms heeft de mestopslag onderhoud nodig vanwege roestvorming, scheuren of bijvoorbeeld reparatie aan mixers.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.