Landbouwvoertuigen verplicht verzekerd

30 september 2024

|

Rose

Voor eigenaren van voertuigen zoals tractoren en vorkheftrucks is er een belangrijke wijziging doorgevoerd in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Ook motorrijtuigen die binnen gebouwen of op eigen terrein worden gebruikt, zoals heftrucks en elektrische palletwagens, moeten worden verzekerd.

In de aangepaste WAM wordt bij de verzekeringsplicht van een motorrijtuig het begrip “deelneming met het motorrijtuig aan het verkeer” vervangen door “het gebruik van het motorijtuig in overeenstemming met de functie van dat motorrijtuig als vervoermiddel. En ongeacht de kenmerken van het motorrijtuig én ongeacht het terrein waarop het motorrijtuig wordt gebruikt en of het stilstaat of in beweging is”. Met andere woorden, de WAM is van toepassing wanneer een motorrijtuig op het moment van schade de functie heeft van vervoermiddel, ongeacht of het motorijtuig rijdt, stilstaat of geparkeerd is.

U bent wettelijk verplicht om een WAM-dekking voor alle motorrijtuigen te hebben die aan deze definitie voldoen. Voor motorrijtuigen die binnen gebouwen of op eigen terrein worden gebruikt, is het dus noodzakelijk de dekking van een dergelijke verzekering te hebben. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt geen dekking voor schade door motorrijtuigen. Er moet dus apart een verzekering met WAM-dekking worden afgesloten. Dit betekent een aanzienlijke uitbreiding van de verzekeringsplicht voor aansprakelijkheid van voertuigen.

Benieuwd wat LTO Verzekeringen voor uw bedrijf kan betekenen?
Onze adviseurs staan u graag te woord. Omdat elk bedrijf anders is, biedt LTO Verzekeringen maatwerk. Vanuit hun expertise en jarenlange ervaring in uw branche kunnen zij u vakkundig adviseren. Bent u benieuwd wat LTO Verzekeringen voor u kan betekenen? Neem dan contact op via 023 – 520 15 16, mail naar info@ltoverzekeringen.nl of vul het contactformulier in.

  • Gratis verzekeringscheck

LTO Verzekeringen

LTO Verzekeringen staat de agrariër graag bij in het managen van de risico’s die een agrarische onderneming loopt.
Bekijk dit voordeel

Verzekeringen nieuws

18 september 2024

Zorgverzekering in 2025 - Wat kunt u verwachten?

Per 1 januari 2025 wijzigt het basispakket van de zorgverzekering: de basispremie stijgt wederom en er zijn drie belangrijke toevoegingen.

26 augustus 2024

Het belang van een goed ligbed voor melkvee

Een goed ligbed speelt een cruciale rol in de gezondheid en het welzijn van melkvee. Het biedt niet alleen comfort, maar draagt ook direct bij aan een verhoogde melkproductie en verbeterde klauwgezondheid.

26 augustus 2024

Ontdek de gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck

LTO Verzekeringen biedt de gratis en vrijblijvende Verzekeringscheck aan om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent, zonder overbodige kosten.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.