Zorgverzekering in 2025 – Wat kunt u verwachten?

18 september 2024

|

Rose

Per 1 januari 2025 wijzigt het basispakket van de zorgverzekering. Uit de cijfers van de miljoenennota blijkt dat de nominale premie van de zorgverzekering stijgt in 2025 met 121 euro op jaarbasis. De basispremie gaat dan met gemiddeld een tientje per maand omhoog, ten gevolge van hogere kosten in de zorg en inflatie. De basiszorgpremie stijgt daarmee naar gemiddeld € 156 per maand.

Het eigen risico blijft vastgesteld op € 385 in 2025 en 2026. Het kabinet wil de verlaging van het eigen risico doorvoeren vanaf 2027. De eigen bijdrage voor medicijnen blijft maximaal € 250.

Uitbreiding van het basispakket

In 2025 zijn er drie belangrijke wijzigingen in het basispakket die voor agrariërs van belang kunnen zijn:

  1. Oefentherapie voor agrariërs met ernstige reumatoïde artritis
    Wordt u in uw dagelijkse werkzaamheden ernstig belemmerd door zware reumatoïde artritis? Vanaf 2025 wordt oefentherapie vergoed vanuit het basispakket. Uit onderzoek blijkt dat deze therapie effectief is bij het verlichten van klachten, wat u kan helpen om uw werkzaamheden beter voort te zetten. Alle behandelingen vanaf de eerste sessie worden vergoed, mits u ernstige functionele beperkingen heeft. U kunt hiervoor terecht bij een fysiotherapeut of oefentherapeut.
  2. Oefentherapie bij COPD zonder maximum aantal behandelingen
    Veel agrariërs worden bij hun werk blootgesteld aan stof en rook waardoor chronische longproblemen zoals COPD . Vanaf 2025 wordt oefentherapie voor COPD volledig vergoed, ongeacht de ernst van de aandoening. Dit betekent dat er geen limiet meer is aan het aantal behandelingen, wat kan bijdragen aan een betere ademhaling en conditie om uw werk voort te zetten. Ook hiervoor kunt u naar een fysiotherapeut of oefentherapeut.
  3. Revalidatie voor ouderen vaker vergoed
    Ouderen die fysiek zwaar werk hebben verricht, kunnen vanaf 2025 rekenen op ruimere vergoedingen voor geriatrische revalidatie. De voorwaarde dat u eerst in het ziekenhuis moet hebben gelegen, vervalt. Daarnaast kunt u vanaf 2025 direct thuis starten met revalideren, wat voor veel boeren en tuinders een uitkomst zal zijn, omdat zij zo dicht bij hun bedrijf kunnen blijven. Een specialist ouderengeneeskunde beoordeelt of deze vorm van zorg geschikt is voor u.

Welke zorgverzekering past bij u?

Wat de beste zorgverzekeraar voor u is, hangt af van uw wensen en welke zorg u nodig heeft. De Nederlandse Zorgautoriteit nieuwe regels gelanceerd, met het oog op 2025. Uiterlijk 12 november moeten alle zorgverzekeraars de contracten met zorgverleners rond hebben. En dat is goed nieuws voor de consument, want hiermee moet het kiezen van een zorgverzekeraar gemakkelijker worden. Medio november gaan wij de nieuwe pakketten en premies in de LTO zorgvergelijker zetten en kunt u makkelijk zien welk pakket van CZ, De Friesland, Univé, VGZ of Zilveren Kruis het beste bij u past. U kunt dan t/m 31 december overstappen.

TIP: Blijf op de hoogte! Meldt u aan voor een reminder per e-mail,

Reminder

Medio november maken de zorgverzekeraars hun nieuwe aanbod en de tarieven bekend. Wilt u op de hoogte blijven?
Bekijk dit voordeel

Zorgverzekeringen nieuws

7 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: zit u goed of stapt u over?

December is het perfecte moment om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe aanbieder.

6 december 2023

Zorgverzekeringen 2024: leden krijgen meer voordeel

Het selecteren van een zorgverzekering is méér dan een financiële afweging. U wilt het beste pakket afgestemd op uw (zorg)behoeften.

20 november 2023

Zó zit dat met fysiotherapie

De premies en pakketten van de Nederlandse zorgverzekeringen zijn bekend en december is dé overstapmaand.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.