Veilige zonnepanelen van Tenten Solar

7 maart 2023

|

Rose

Al jaren is Tenten Solar in Lichtenvoorde ‘hofleverancier’ van LTO Ledenvoordeel, om de hoge kwaliteit en veiligheid van hun zonnepaneleninstallaties tegen een goede prijs. Ook met de nieuwe eisen voor de Scope 12-keuring en advies voor subsidies kunnen boeren en tuinders bij Tenten Solar aankloppen.

Tenten Solar is een topleverancier van kwaliteitszonnepanelen met een Tier 1-certificaat, wat onder andere betekent dat het bedrijf veel aan onderzoek en ontwikkeling doet en een geavanceerd productieproces heeft. Rob Marijnusse, hoofd verkoop: ‘We zijn er samen met LTO Ledenvoordeel trots op dat boeren en tuinders op locatie zeggen dat we betrouwbaar zijn en blij zijn met onze ‘niet lullen maar poetsen’- mentaliteit.’ Bedrijfsleider Kasper van Driel voegt daaraan toe dat Tenten Solar een totaalleverancier is. Het bedrijf zorgt voor de zonnepanelen, de elektrische installatie inclusief aansluiten van de omvormers en de volledige aansluiting op het elektriciteitsnet. En daar bovenop de advisering over subsidies, de begeleiding, de oplevering en het verhelpen van eventuele storingen.

Marijnusse erkent dat Tenten Solar niet altijd de goedkoopste is, maar dat hun installaties voldoen aan de hoogste standaarden voor kwaliteit en veiligheid. ‘We zien te regelmatig dat er dingen misgaan door ondeugdelijke materialen of aansluitingen. Dat risico nemen wij niet.’ De aanpak van het Achterhoekse bedrijf betekent een groot voordeel nu het sinds 1 januari verplicht is om bij meer dan 50 zonnepanelen op een bedrijfspand te voldoen aan de veiligheidseisen voor de Scope 12-keuring.

INVESTERINGSKOSTEN

De investeringskosten voor een installatie zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen, maar ook van de gekozen oplossing. Marijnusse: ‘Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwarte zonnepanelen of juist minder zwarte, wat veel klanten doen vanuit esthetisch oogpunt.’ Daarnaast bepaalt de uitgangssituatie van de klant een groot deel van de kosten. Van Driel: ‘Een golfplaten dak is bijvoorbeeld minder veilig om op te werken dan een dak met sandwichpanelen. Soms moeten we verreikers met een manbak gebruiken.’ Bovendien kunnen de AC-kabels en grootte en type omvormers voor de aansluiting op het elektriciteitsnet nogal verschillen. Ondernemers die willen investeren in zonnepanelen kunnen gebruik maken van verschillende subsidieregelingen, zoals de EnergieInvesteringsAftrek (EIA). Deze houdt in dat een ondernemer bij een investering in zonnepanelen die minimaal 15.000 wattpiekvermogen leveren, 45,5 procent van de installatiekosten mag aftrekken van zijn winst.

Ook is er de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), die recht geeft op nog eens een aftrek van de winst van maximaal 28 procent van de investeringskosten. Agrariërs kunnen ook een aanvraag doen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), of Stimulering Duurzame Energie (SDE++). Als nadeel van zonnepanelen kan Marijnusse alleen bedenken dat het aanschaffen een investering vergt. Daar staat tegenover dat een installatie zich met de huidige energieprijzen in circa vier jaar terugverdient. Van Driel voegt daaraan toe dat de opbrengsten per paneel de afgelopen vijf tot acht jaar verdubbeld zijn door steeds betere zonnecellen. Ook zijn de panelen minder zwaar geworden. Hij verwacht dat die ontwikkelingen alleen nog maar sneller door zullen gaan.

Salderingsregelingen

Dat er stemmen opgaan om de salderingsregeling af te schaffen, betekent volgens het tweetal alleen maar een overgang naar een slimmer gebruik van de systemen. Van Driel: ‘Je ziet de markt in België en Duitsland al veranderen met bijvoorbeeld accu’s om de elektrische auto op te laden en slimme software die weet hoe het elektriciteitsverbruik over de dag verloopt. Daar gaan we in Nederland ook naartoe. Boerderijen worden steeds meer hun eigen elektriciteitsbedrijf.’ Hoe de regels voor accu’s voor het opslaan van elektriciteit eruit gaan zien, is volgens Van Driel nog koffiedik kijken. Hij schat in dat verzekeraars nogal huiverig zullen zijn in verband met het eventuele brandgevaar van bepaalde accu’s, waardoor ze mogelijk niet inpandig mogen staan. ‘En het beleid kan ook worden om met grote trafo’s voor meerdere aansluitingen te gaan werken. We gaan het zien.’

Offerte op maat

Boeren en tuinders met interesse in zonnepanelen kunnen zich melden bij LTO Ledenvoordeel. Op basis van de gegevens die daar bekend zijn, kan Tenten Solar al een globale offerte maken. Vervolgens gaan zij bij de potentiële klanten langs om met hen de details te bespreken. Marijnusse: ‘We vertellen dan over de salderingsregeling, verzekeringen, materialen, subsidies, veiligheid en doorlooptijd. Daarmee nemen we de meeste vragen en zorgen weg.’ Hij heeft ervaren dat vragen vooral betrekking hebben op de aanschaf van een elektrische auto, shovel of melkrobot, groeiplannen of het al dan niet hebben van een opvolger. Hoe dan ook maakt Tenten Solar een offerte op maat.

Zonnepanelen nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

25 januari 2024

Investeer nú in zonnepanelen 2024

Speelt u net als veel andere ondernemers met de gedachte om te investeren in zonnepanelen?

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.