Tips voor slimmer dataverbruik

2 maart 2018

|

Rose

Gemiddeld checken we 221 keer per dag onze telefoon. 221 keer! Mails, WhatsAppjes, Facebook en dan nog al die agrarische apps. Super handig, al jaagt u uw databundel er op deze manier in rap tempo doorheen. Met de handige ‘mijn Telfort app’ ziet u precies wat de schade is. Hier alvast vijf tips om uw bundel binnenboord te houden.

Bekijk alle voordeelabonnementen

1 Check de Wifi

Misschien heeft u niet overal Wifi-dekking in uw woning of op uw bedrijf. Met range extenders kunt u voor een complete dekking binnenshuis zorgen. Deze werken vaak via het elektriciteitsnetwerk. Ook kunt u ervoor kiezen om een krachtige router te plaatsen in de stal.
Ondanks het hoge opendeurgehalte toch het vermelden waard: gebruik buiten de deur wifi in plaats van 4G. Op beurzen bijvoorbeeld, maar ook in de meeste gebouwen kunt u gratis internetten als u overschakelt op de beschikbare wifi. Let er op dat gegevens die over deze netwerken gaan relatief makkelijk af te lezen zijn.

2 Sluit apps af na gebruik

Veel apps blijven een kleine hoeveelheid data gebruiken als ze op de achtergrond blijven draaien. Daar ziet u niks van. Dit kan tevens een effect hebben op de batterijduur. Uw telefoon wordt er bovendien trager van.

3 Schakel Wifi Assistentie uit

Wifi Assistentie is een prima eerste-hulp-bij-slecht-internet, maar het kost u ook wat. Uw iPhone schakelt automatisch over op 3G of 4G als het draadloze netwerk traag is. Handig, want u bent altijd snel online, maar zo bent u dus ook snel door uw databundel heen. Schakel Wifi Assistentie uit als u het niet echt nodig hebt.

4 Gebruik Spotify, YouTube en Apple Music offline

Muziek onderweg in de trekker is heerlijk werken. Als u er niet slim mee omgaat, vraagt het echter ook nogal wat van uw internetbundel. De meeste streamingsdiensten zoals Apple Music en Spotify kunt u gelukkig ook offline gebruiken. Schuif het knopje van je afspeellijst of album van die dag naar rechts en u kunt oerend hard perfect beluisteren zonder internetverbinding.

5 Stel WhatsApp slimmer in

Foto’s en video’s die via WhatsApp verstuurd worden zorgen voor het grootste gedeelte van de dataverbruik van deze app. U kunt in de WhatsApp-instellingen ervoor kiezen om media niet automatisch te downloaden. Tik onder het kopje “Media autom. Downloaden” op bij gebruik mobiel netwerk het vinkje uit. De afbeeldingen zullen dan pas op het Wifi-netwerk gedownload worden.

 

Bekijk alle voordeelabonnementen

KORTING OP TELEFONIE

Telfort Zakelijk en LTO Ledenvoordeel zijn een contract aangegaan waardoor leden van LTO voordeliger kunnen bellen en internetten. Zo is er het LTO Onbeperkt abonnement voor € 14,50 per maand. U kunt hiermee onbeperkt bellen/sms-en en voor 6.000 MB internetten. Telfort Zakelijk maakt gebruik van het kwaliteitsnetwerk van KPN.

Meer informatie

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.