‘We maken kiezen energieleverancier simpeler’

23 september 2019

|

Rose

Ramon Jongepier: ‘Helaas hebben veel cowboys zich op de energiemarkt gestort’

Bij de energiehelpdesk in Wageningen is het nooit rustig. Leden weten LTO Ledenvoordeel massaal te vinden als het om stroom en gas gaat. Energie is een overstapmarkt en erg ondoorzichtig. Stil zitten loont niet. Een belletje met de energieadviseurs levert daarom vaak echt voordeel op.

‘Boeren bellen ons vaak nadat ze zijn benaderd door telefonische verkopers of ambulante verkopers van energie’, vertelt Ramon Jongepier van LTO Ledenvoordeel. ‘Helaas hebben veel cowboys zich op de energiemarkt gestort. Ze doen zich voor als een adviesbureau of inkoopcollectief maar verkopen het product met de hoogste commissie. Door onduidelijke voorwaarden heb je dat ook niet gelijk door en zit je jaren vast aan een duur contract.’

Als ledencollectief moet je juist bij het lid beginnen. Hoe wil de ondernemer zijn stroom en gas inkopen? Het is wel duidelijk dat er verschillende wensen zijn. LTO Ledenvoordeel biedt nu drie verschillende smaken.

Greenchoice

Ramon legt uit: ‘Greenchoice kun je zien als een A-merk, maar wel een A-merk dat in onze winkel altijd in de aanbieding is. Deze leverancier kwam jaren geleden op ons netvlies door ondernemers met zonnepanelen. Bij Greenchoice was meer mogelijk op het gebied van terugleveren. Over het opwekoverschot krijg je bijvoorbeeld 11 cent per kilowattuur.’

Een ander sterk punt is dat Greenchoice door boeren opgewekte groene stroom levert. Greenchoice biedt overeenkomsten met ledenvoordeel van 1 en 3 jaar vast.

Huismerk

‘Naast een A-merk hebben we ook een huismerk: Profito Energie. Profito Energie is exclusief bij LTO Ledenvoordeel verkrijgbaar. Je vindt het dus niet op de energievergelijksites’, gaat Ramon verder. ‘Doordat we geen marketinguitgaven hebben, kunnen we lage tarieven aanbieden en daar gaat het veel ondernemers om.’ Profito Energie biedt 1 en 3 jaar vast.

Dynamische tarieven

‘Tien jaar geleden was je eigenlijk altijd voordeliger uit met een vast stroomcontract. Dat kwam doordat het enige alternatief een onzekere variabele overeenkomst was. Vaste tarieven zijn voordelig, maar nu hebben we een interessant alternatief dankzij de samenwerking met Nieuwe Stroom’, vertelt Ramon. Met dit innovatieve energiebedrijf heeft LTO Ledenvoordeel goede voorwaarden bedongen voor dynamische tarieven.

Slimme meter

Nieuwe Stroom is het eerste energiebedrijf dat de mogelijkheden van de slimme meter goed benut. Afnemers betalen ieder uur een ander tarief voor een kilowattuur. Het tarief is direct afgeleid van de energiedagkoers.

Dit is een eerlijke methode die in de praktijk vaak voordelig uitpakt. Je neemt zelf het risico en betaalt dus in principe niet voor de risicotoeslagen die je bij andere leveranciers wel betaalt. Voor klanten die in staat zijn om het stroomverbruik in de ochtend- en avondpiek wat te beperken is een dynamisch tarief extra interessant.

Ramon en zijn collega’s Miranda en Emma zijn te bereiken via 088 888 6777 of info@ltoledenvoordeel.nl.

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.