Effectieve en duurzame desinfectie van het drinkwater van uw vee

Schoon drinkwater verbetert de voerefficiëntie, gezondheid, groei én productie van uw dieren. Als lid van LTO of POV krijgt u € 750,- korting op een proefopstelling van 5 maanden en € 500,- korting op de aanschaf van de installatie. Nu ook verkrijgbaar: een duurzame desinfectiemat voor klauwen.

Watter verzekert u de hoogste kwaliteit, zonder het gebruik van dure zuren en giftige chemicaliën.

Kunnen wij u helpen?

Joah en Daniek helpen u graag met een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Bel ons op werkdagen van 8.30-17.00 uur of stuur een e-mail naar info@ltoledenvoordeel.nl.

Schoon drinkwater in de veehouderij

Veel boeren in de veehouderij hebben te maken met een biofilm in het drinkwater van hun dieren. Een slijmlaag met bacteriën en schimmels hecht zich aan de bodem van waterleidingen en drinkbakken. Elke keer als er nieuw schoon drinkwater in aanraking komt met de biofilm wordt het water verontreinigd. Chemische middelen kunnen hier tijdelijk een oplossing voor bieden maar zijn niet alleen duur maar ook belastend voor het milieu.

Zuiver drinkwater is een vereiste voor gezonde dieren en vermindert de terugkerende kosten van antibiotica. LTO Ledenvoordeel is een samenwerking aangegaan met het Nederlandse kennisbedrijf Watter. Zij ontwikkelden een innovatief apparaat, waarmee je drinkwater met zout en stroom kunt desinfecteren. Het regelmatig toevoegen van chemicaliën om het water te reinigen is daardoor overbodig.

Duurzaam desinfectiemiddel

Het Watter-systeem maakt ter plekke een duurzaam desinfectiemiddel dat automatisch in de waterleidingen doseert. Hiermee worden schadelijke kiemen en biofilm in het drinkwater verwijdert, zonder dat u giftige chemicaliën en dure zuren hoeft te gebruiken. De gebruikskosten van het Watter-systeem zijn nihil: het apparaat gebruikt slechts stroom, zout en water.

Voordelen van gebruik

  • Verwijdert schadelijk kiemen en biofilm en voorkomt continu nieuwe aanhechting. Hierdoor bent u altijd verzekerd van optimaal drinkwater voor uw dieren.
  • Schoon water is cruciaal voor de gezondheid en welzijn van vee. Met schoon water verbetert onder meer de diergezondheid, productie en voeropname.
  • Met het Watter-systeem bent u zelfvoorzienend. Dit betekent dat u bespaart op de terugkerende kosten van (dure chemicaliën)

Bekijk de ervaringen van andere leden

TN website Gerben

‘De koeien lopen nu gelijk naar de drinkbak.’

Gerben de Groot

Melkveehouder

TN website Joost

‘Het systeem maakt je zelfvoorzienend zonder noemenswaardige kosten.’

Joost van der Pas

Varkenshouder

TN website André-1

‘Schoon drinkwater vee hoort bij duurzaam boeren.’

André Schilder

Melkveehouder

Desinfectiemat voor klauwen

Watter heeft een klauwdesinfectiemat ontwikkeld met als voordeel dat deze meer contactoppervlakte heeft met de poten. De poten worden aan alle kanten ondergedompeld. Daarbij is ervoor gekozen om de bovenkant van de klauwdesinfectiemat af te dekken en de mat aan te sluiten op het Watter-systeem. Hierdoor wordt de mat minder vuil en automatisch aangevuld met vers middel. Dit komt ten goede aan de werkzaamheid van het middel en voorkomt kruisbesmettingen door een uitgewerkt middel.
Meer weten? Lees het hele artikel

Extra voordeel als LTO-lid

Als lid van LTO, POV of andere aangesloten organisaties krijgt u korting op een tijdelijke proefperiode en € 500,- korting op aanschaf van het Watter-systeem.

Bedrijfsvoering nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

22 april 2024

'Gps-correctiesignaal MoveRTK werkt gewoon goed’

Gps-systemen zijn niet meer weg te denken uit de trekkercabine. Net als een RTK-correctiesignaal, dat werken op de centimeter nauwkeurig mogelijk maakt.

15 april 2024

Wijziging regelgeving spuitlicentie – Verleng op tijd!

Vanaf 1 augustus 2024 moet u uw verlengingspunt voor Veiligheid en Techniek halen bij een fysieke bijeenkomst, Verleng nu nog snel en makkelijk online!

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.