Duidelijkheid over terugleveren stroom met zonnepanelen tot 2023

14 juli 2017

|

Rose

Wageningen 14 juli 2017 – Veel agrarisch ondernemer zijn bezig met de oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Investeren in zonne-energie is nog steeds rendabel. Toch was een groep boeren en tuinders de afgelopen periode terughoudend. Dit had ermee te maken dat de salderingsregeling (terugleveren) vanaf 2020 wellicht op de schop ging. Inmiddels heeft minister Kamp van Economische zaken besloten dat de geleverde stroom tot en met 2023 wordt weggestreept tegen de afgenomen stroom. Dit besluit geeft zekerheid over de terugverdientijd.

In de sector waren de afgelopen tijd geluiden te horen dat boeren en tuinders wachtten met investeren in zon. De collectieve inkoop zonnepanelen van LTO erkent deze afwachtendheid. Johan Schuitemaker, productmanager van het collectief legt uit: ‘De afgelopen periode kregen wij steeds vaker signalen van boeren en tuinders die wilden weten hoe zeker het is om te investeren in zonnepanelen. Dat er onduidelijkheid was over de salderingsmogelijkheden na 2020 zorgde ervoor dat boeren en tuinders wachten met investeren. Met het besluit van de minister is er 3 jaar zekerheid bijgekomen. Bovendien heeft de minister twee alternatieven genoemd voor na 2023 die qua opbrengst vergelijkbaar zijn met de huidige salderingsregeling. Dit biedt de agrariër de zekerheid die zij nodig hebben.’

Collectieve inkoop

Boeren en tuinders die hulp nodig hebben bij de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie kunnen bij LTO terecht. Een installatie kost veel geld en het is van belang dat boeren en tuinders zich van te voren goed verdiepen. Bij de oriëntatie belanden boeren en tuinders al snel in een informatiestroom over subsidieregelingen, belastingvoordelen en rendementsberekeningen. LTO verzorgt de collectieve inkoop nu ruim 5 jaar en heeft ruim 700 ondernemers geholpen met hun investering. Boeren en tuinders hoeven zich niet te ontwikkelen tot energie-expert om toch de beste keuze te maken.
ltoledenvoordeel.nl/zonnepanelen

Energie nieuws

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

9 april 2024

Pas op voor louche energieverkopers

We horen van veel van onze leden dat ze per mail, telefonisch of zelfs aan de voordeur benaderd worden door verschillende energieleveranciers om over te stappen.

5 april 2024

Zonnepanelen voorzien ook in onze toekomstige stroombehoefte

De familie Koskamp is voor de stroomvoorziening op hun melkveebedrijf in Breedenbroek overgestapt op zonnepanelen. Die hebben ze met korting via LTO Ledenvoordeel naar volle tevredenheid laten installeren door Tenten Solar uit Lichtenvoorde.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.