Duidelijkheid over terugleveren stroom met zonnepanelen tot 2023

14 juli 2017

|

Rose

Wageningen 14 juli 2017 – Veel agrarisch ondernemer zijn bezig met de oriëntatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Investeren in zonne-energie is nog steeds rendabel. Toch was een groep boeren en tuinders de afgelopen periode terughoudend. Dit had ermee te maken dat de salderingsregeling (terugleveren) vanaf 2020 wellicht op de schop ging. Inmiddels heeft minister Kamp van Economische zaken besloten dat de geleverde stroom tot en met 2023 wordt weggestreept tegen de afgenomen stroom. Dit besluit geeft zekerheid over de terugverdientijd.

In de sector waren de afgelopen tijd geluiden te horen dat boeren en tuinders wachtten met investeren in zon. De collectieve inkoop zonnepanelen van LTO erkent deze afwachtendheid. Johan Schuitemaker, productmanager van het collectief legt uit: ‘De afgelopen periode kregen wij steeds vaker signalen van boeren en tuinders die wilden weten hoe zeker het is om te investeren in zonnepanelen. Dat er onduidelijkheid was over de salderingsmogelijkheden na 2020 zorgde ervoor dat boeren en tuinders wachten met investeren. Met het besluit van de minister is er 3 jaar zekerheid bijgekomen. Bovendien heeft de minister twee alternatieven genoemd voor na 2023 die qua opbrengst vergelijkbaar zijn met de huidige salderingsregeling. Dit biedt de agrariër de zekerheid die zij nodig hebben.’

Collectieve inkoop

Boeren en tuinders die hulp nodig hebben bij de aanschaf van een zonnepaneleninstallatie kunnen bij LTO terecht. Een installatie kost veel geld en het is van belang dat boeren en tuinders zich van te voren goed verdiepen. Bij de oriëntatie belanden boeren en tuinders al snel in een informatiestroom over subsidieregelingen, belastingvoordelen en rendementsberekeningen. LTO verzorgt de collectieve inkoop nu ruim 5 jaar en heeft ruim 700 ondernemers geholpen met hun investering. Boeren en tuinders hoeven zich niet te ontwikkelen tot energie-expert om toch de beste keuze te maken.
ltoledenvoordeel.nl/zonnepanelen

Energie nieuws

11 juni 2024

Zonnepanelen rendabel of niet?

Vraagt u zich ook af of zonnepanelen nog steeds rendabel zijn? Nu er steeds vaker terugleverkosten gerekend worden en de salderingsregeling misschien vervroegd wordt afgebouwd, vragen veel ondernemers zich af of het nog zinvol is om nu te investeren in zonnepanelen. Het antwoord is dat het zeker zin heeft.

4 juni 2024

LTO Ledenvoordeel en Next Source bieden veehouderij en glastuinbouw voordelen van zonne-energie

Next Source en LTO Ledenvoordeel zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van zonne-energie, wat voldoet aan de specifieke behoeften van de agrarische sector.

16 april 2024

Bij Audax Renewables staan de klanten altijd voorop

‘De klanten staan bij ons altijd voorop en we proberen hen zo goed mogelijk te helpen’, zegt Dolfing van Audax Renewables. ‘Wij spelen graag zo flexibel mogelijk in op hun behoeftes.’

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.