Een nieuw dak? Doe het gelijk goed met de Dak Actie

11 februari 2021

|

Rose

Is uw dak aan vervanging toe? Of zit er asbest in? Hoe ouder een asbestdak, hoe meer asbestvezels vrijkomen door natuurlijke verwering. En verzekeringsmaatschappijen keren steeds minder uit bij onverhoopte calamiteiten met uw asbestdak.
Het is daarom verstandig om uw dak tijdig te vervangen. En als u zonnepanelen overweegt is het misschien een goed moment om alles dan in één keer goed te doen.
Via LTO Ledenvoordeel kunt u op verschillende onderdelen korting en advies krijgen: van asbest-inventarisatie en sanering tot een nieuw dak leggen en zonnepanelen. Leden kunnen bijvoorbeeld een gratis adviesgesprek krijgen over asbestsanering. Een medewerker van Eterclean komt ter plekke de situatie inventariseren en geeft advies over alles wat komt kijken bij de vervanging van het asbestdak. Na het bezoek wordt een rapport opgesteld en toegestuurd. Bij renovatie van het dak is er voor LTO-leden een speciale Dak Actie in de vorm van een cashback voor Eternit Ecolor Golfplaten en Kingspan isolatieplaten.

Op de stal
De Ecolor golfplaten worden gemaakt van vezelcement met natuurlijke grondstoffen en zijn daarom ideaal voor dakbedekking in de landbouwsector. Als veehouder wil je je dieren in optimale conditie houden en het risico op hittestress en ziektes verminderen. Met vezelcement wordt een plek gecreëerd waar dieren zich goed voelen: Een stal waar schimmels en bacteriën, vuil en chemische invloeden geen kans hebben, met verse lucht, voldoende licht en geen storende geluiden. En het is bovendien veilig omdat vezelcement geen metaal bevat, niet roest en een hoge brandklasse heeft.

In Hengevelde runt de familie Veelers hun melkgeitenbedrijf met 1250 geiten exclusief jongvee. Het welzijn van de geiten komt op de eerste plaats. Vandaar dat de Veelers gebruik hebben gemaakt van de Dak Actie. Inmiddels is het dak van de geitenstal al voorzien van Ecolor golfplaten en is het geheel later nog geïsoleerd.
Veelers: ‘Geiten zijn gevoelig voor grote temperatuurverschillen en warme zomers. Deze zogenaamde hittestress heeft invloed op de melkproductie, die juist in de zomer piekt. Voor het welzijn van de dieren hebben we besloten de stal te renoveren met behulp van de Dak Actie. De mooie heldere afwerking aan de zichtzijde, de brandvertragendheid en de betaalbaarheid waren bepalend voor onze keuze.’

Dak Actie
Bij Veelers is er geen sprake van asbestsanering. Maar ook renovatie en isolatie van bestaande asbestvrije daken valt binnen de actie. ‘Het mooie van de Dak Actie is dat je gewoon je eigen aannemer kiest en die maakt het dak, zoals jij het zelf wilt’, zegt Veelers. ‘Natuurlijk wel met de producten die via de actie worden aangeboden. Ook onderhandel je zelf over de aanneemsom. Uiteindelijk krijg je over de aangeschafte materialen € 0,35 per m2 via LTO Ledenvoordeel terug.’

Bekijk hier de actie

Dakmateriaal nieuws

23 mei 2022

5 redenen om voor vezelcement te kiezen

Als veehouder staat het welzijn van uw vee voorop want uw dieren zijn uw belangrijkste kapitaal.

12 mei 2022

Vernieuwing asbesthoudende daken nog lang niet klaar

Veel boeren hebben hun asbesthoudende golfplaten al laten vervangen, maar op heel veel andere schuur- en staldaken ligt het asbest er nog op.

4 augustus 2020

Geld terug bij dakrenovatie via cashback

Het renoveren van het dak kost een hoop geld.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.