Lou Klaver liet zijn asbestdak vervangen

23 september 2019

|

Rose

Lou Klaver: ‘Het is gewoon fantastisch verlopen’

Lou Klaver uit Sijbekarspel maakte bij de sanering van het asbestdak op een voormalige stal gebruik van de gratis dienstverlening van Eterclean en van de cashbackregeling van LTO Ledenvoordeel.

De Noord-Hollander is gestopt met zijn melkveehouderijbedrijf. Hij is 65-plus en heeft geen opvolger. De voormalige ligboxenstal heeft hij nu in gebruik voor het stallen van caravans en voor opslag van materialen. Om het gebouw daarvoor geschikt te maken, haalde hij de complete stalinrichting eruit en maakte er een vlakke vloer in.

De stal is 35 jaar oud en bouwtechnisch nog goed. Alleen het dak met asbestplaten was langzamerhand aan vervanging toe. Voor Klaver was het een uitgemaakte zaak dat er een nieuw dak op moest nu de stal de nieuwe functie kreeg.

Eerst vroeg hij offertes aan bij bedrijven bij hem in de buurt. In diezelfde periode las hij in Nieuwe Oogst over het aanbod van LTO Ledenvoordeel voor een gratis bezoek van een specialist van Eterclean. Klaver nam contact op en niet lang daarna kwam een medewerker van Eterclean langs.

In het gesprek kwam alles aan de orde wat bij asbestsanering komt kijken en aan de hand van een inventarisatie van de stal kreeg Klaver advies over de sanering van het asbest. ‘Dat was duidelijk en heel plezierig’, blikt hij terug.

Met het rapport met daarin de inventarisatie kon Klaver eenvoudig een offerte aanvragen bij een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf waar Eterclean mee samenwerkt. Prijstechnisch was het verschil tussen die offerte en de offertes van de regionale bedrijven niet zo groot. Maar Klaver had na de gesprekken veel meer vertrouwen gekregen in Eterclean en in het bedrijf dat daarmee samenwerkt. Bovendien kon hij gebruik maken van de cashback-regeling van LTO Ledenvoordeel voor nieuw dakmateriaal. Ondernemers die daarvan gebruik maken krijgen 35 cent per vierkante meter terug, als ze met de aannemer kiezen voor Eternit ecolor-golfplaten.

Het leeghalen van de schuur was nog wel een hele klus. Klaver kreeg daarbij hulp van zijn zoons en van buren.

‘Als een film’

Klaver is heel tevreden over het verwijderen van het asbest en het plaatsen van de nieuwe platen. Regen zorgde wel even voor wat vertraging, maar het lukte toch om het asbestdak in één dag eraf te halen en het nieuwe dak de volgende dag compleet te plaatsen. ‘Het is fantastisch verlopen’, zegt de Noord-Hollander. ‘Het liep als een film.’

Hij maakte er zelf ook een film van. Het maken van videofilms is nu één van de activiteiten van de voormalige veehouder. Klaver is ook zeer te spreken over het overleg met de mensen die de klus klaarden. ‘Die samenwerking was gewoon heel goed.’
De vervanging van het dak vond plaats in juni. De ondernemer liet er tot nu toe geen zonnepanelen op aanbrengen, maar hij overweegt om dat nog wel te doen. ‘Ik dacht: ‘Eerst maar de nieuwe platen erop; zonnepanelen kunnen later eventueel nog.’

Gratis advies over sanering asbest

LTO-leden kunnen gratis advies krijgen. Een medewerker van Eterclean komt ter plekke de situatie inventariseren en geeft advies over alles wat komt kijken bij de vervanging van het asbestdak. Na het bezoek wordt een rapport opgesteld en toegestuurd.

Overig nieuws

10 januari 2024

Top vijf ledenvoordelen

Samen met 30.000 collega boeren en tuinders kunt u voordeliger inkopen. LTO Ledenvoordeel heeft namens u en de andere leden met meer dan 50 partijen afspraken gemaakt over prijzen, voorwaarden en service.

20 februari 2023

Diergezondheid op topniveau met duurzame drinkwater- en klauwdesinfectie

Ook in 2023 met 36% MIA en 75% Vamil De inrichting van de stal van André Schilder uit Spierdijk is diervriendelijk met ruime, zachte ligboxen, brede looppaden en koeborstels.

15 februari 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

LTO Bedrijven is sinds kort aandeelhouder van Full Power Support BV.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.