LTO Ledenvoordeel en Normec Foodcare: samen voor agrarische vooruitgang

26 oktober 2023

|

Rose

(foto: Bas Gregoor (links) en Mario Willems schudden de hand)

Wageningen, 26 oktober 2023 – LTO Ledenvoordeel kondigt met trots haar nieuwe samenwerking aan met Normec Foodcare, een specialist in agrarische analyses. Deze strategische alliantie biedt onze leden de kans om toegang te krijgen tot kwaliteitsanalyses voor water, grond en diervoeders met aantrekkelijke kortingen.

In de agrarische wereld worden waterkwaliteit, grondconditie en diervoeding steeds belangrijker. Dit zijn cruciale elementen voor maximale opbrengsten, gezonde gewassen en vee, naleving van wettelijke voorschriften en milieuvriendelijke landbouwactiviteiten. Water-, grondonderzoek en feedanalyse bieden de nodige gegevens en inzichten om deze doelstellingen te bereiken.

‘Dankzij de samenwerking met LTO Ledenvoordeel kunnen wij onze diensten nog beter onder de aandacht brengen onder een brede groep veehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere agrarische bedrijven’, aldus Mario Willems, Commercieel Manager Agro Normec Foodcare. ‘Door onze jarenlange ervaring en kennis, gecombineerd met een aantrekkelijk aanbod bij LTO Ledenvoordeel ontzorgen en ondersteunen we de agrarische sector. Daarmee kunnen de agrarische bedrijven zich richten op de essentiële bijdrage die ze leveren in het produceren van gezond en lekker voedsel.’

LTO Ledenvoordeel gelooft in deze missie ‘van boer naar bord’ en kiest daarom voor samenwerking met Normec Foodcare. Bas Gregoor, manager LTO Ledenvoordeel: ‘Deze samenwerking onderstreept ons voortdurende streven om onze leden te voorzien van de beste ondersteuning en kansen in de agrarische wereld. Samen willen we agrariërs helpen hun agrarische doelen te bereiken met hoogwaardige analyses en expertise.’

Daarom bieden wij onze leden de volgende analyses aan:

Wateronderzoek:
Goed drinkwater is van vitaal belang voor vee. Een kleine verontreiniging kan al grote gevolgen hebben voor de melkproductie en de gezondheid van het vee. Watermonsters worden zelf of door onze geaccrediteerde medewerkers genomen en vervolgens geanalyseerd op bacteriologische verontreinigingen en chemische parameters. In de glastuinbouw is de kwaliteit van CV-water en WKK installaties cruciaal om schade aan systemen te voorkomen. Periodieke watermonsters, advies en benodigde toevoegmiddelen handhaven de waterkwaliteit.

Grondonderzoek:
Grondonderzoeken helpen agrariërs om gewassen te selecteren en bemestingsactiviteiten te optimaliseren. Belangrijke parameters zoals pH, organische stof, fosfaat, kali en magnesium worden bepaald. Correcte bemonstering is de basis van goed grondonderzoek, en dit kan zowel door een monsternemer worden uitgevoerd als door de agrariër zelf.

Feedanalyse:
Chemische en microbiologische analyses bieden inzicht in diervoeders. Enkelvoudige voeders en samengestelde voeders worden onderzocht op toxines, inhoudsstoffen, voederwaarde en microbiologie.
In de opkomende praktijk van voederfermentatie helpt Normec Foodcare bij het monitoren en aanpassen van het proces, met analyses op melkzuur, azijnzuur, alcoholen en bacteriologisch onderzoek.

  • Tot -10%

Normec Foodcare labanalyses

Via LTO Ledenvoordeel krijgt u korting op grond- of wateronderzoeken en feedanalyses van Normec Foodcare.
Bekijk dit voordeel

Labanalyses nieuws

25 april 2024

‘Aaltjesonderzoek is belangrijker dan een brandverzekering voor ons huis’

De broers Pieter en Marcel Lucassen kweken jaarlijks ruim 10 miljoen vaste planten. Elk jaar laten ze hun percelen testen op de aanwezigheid van aaltjes. ‘We zien het als een risicodekking voor gewasschade. Zouden we een jaar overslaan dan kan ons dat tienduizenden euro’s tot een ton schade kosten!’

28 maart 2024

5 tips voor optimale kwaliteit van drinkwater voor vee

Wateronderzoek door Normec Foodcare helpt veehouders systematisch inzicht te krijgen in hun waterkwaliteit. In dit artikel geeft de organisatie vijf tips om die kwaliteit te optimaliseren.

19 december 2023

Gezonde bodem, hoe pakt u dat aan?

Gewassen groeien beter op een gezonde bodem. Ze zijn dan weerbaarder tegen weersextremen (droogte en wateroverlast), bodemziekten en bodemplagen.

Mis nooit meer een voordeel

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer een voordeel!

Ontvang de nieuwsbrief met interessante aanbiedingen.